Turismul şi-a revenit timid: în ultimele luni, circuitele au crescut cu 10%. Care sunt cele mai căutate destinaţii

Autor: Andra Stroe Postat la 01 octombrie 2020 169 afişări

Turismul şi-a revenit timid: în ultimele luni, circuitele au crescut cu 10%. Care sunt cele mai căutate destinaţii

Turcia este destinaţia preferată de români pentru ultima parte a anului, atât pentru vacanţe la plajă, pe final de sezon, cât şi pentru circuite şi revelion, spun reprezentanţii agenţiei de turism Hello Holidays, care a suplimentat numărul programelor până în decembrie, pentru Turcia, România, Bulgaria, Grecia, şi mizează pe un ritm de vânzări similar anului trecut şi un număr în creştere de turişti.

„A fost un sezon cu multe provocări, în care am pornit cu România, apoi cu Grecia şi Bulgaria, apoi cu Turcia. Turiştii ne-au cerut informaţii depre condiţiile de călătorie cu autocarul, despre hoteluri şi regulile de igienă, au vrut să ştie dacă spaţiile de cazare sunt verificate periodic de autorităţile locale. Au pornit cu reticenţă în vacanţă, în special familiile cu copii, dar unele au ajuns să aibă şi două vara aceasta”, declară Cosmin Vasile, manager destinaţie la Hello Holidays

În ultimele luni ale anului, trei din 10 turişti care au cumpărat o vacanţă de vară de la Hello Holidays se înscriu pe programe de tip circuit, sejur ori revelion, arată statisticile agenţiei. Cea mai mare cerere este pentru Turcia, pentru programele de Cappadocia şi Istanbul, ori Senior Holidays la Istanbul şi Safranbolu. Pentru Istanbul, un program de cinci zile, care costă de la 139 de euro/persoană, agenţia organizează două plecări săptămânale cu autocarul, dimineaţa şi seara. Cappadocia se organizează în mai multe variante, de şase, opt şi 12 zile, şi costă de la 265 de euro/persoană. Sejururile la Istanbul ori Safranbolu sunt de patru nopţi şi costă 169, respectiv 229 de euro/persoană.

Şi pentru revelion se caută Turcia, alături de programele pentru Grecia şi Macedonia, programul de revelion având un preţ de 359 de euro/persoană. „Şase autocare au fost organizate anul trecut pentru programul de Kusadasi şi anul acesta credem că vom avea tot atâtea, dat fiind faptul că oferta lansată cu reducere a atras foarte mulţi clienţi noi, nu numai pe cei care călătoresc an de an cu noi de revelion”, precizează Cosmin Vasile.

În România sunt foarte căutate circuitele Bucovina – Maramureş – Iaşi, Cazanele Dunării şi programale “O zi cât o vacanţă“ la Veliko Târnovo, Plevna – Ruse, Sighişoara-Viscri, Salina Ocnele Mari, Spiriduşii lui Moş Crăicun (o vizită la fabrica de sticlă de la Târgovişte).

„Foarte mulţi turişti ne întreabă despre pieţele de Crăciun. Nu ştim deocamdată dacă se vor organiza anul acesta şi unde. Pentru zilele libere de 30 noiembrie şi 1 decembrie am pregătit programe în România, Polonia, Macedonia, Kosovo. Putem adăuga şi vacanţe la târgurile de Crăciun, dacă acestea se vor organiza”, anunţă reprezentantul Hello Holidays.

Agenţia Hello Holidays, înfiinţată în urmă cu 13 ani, este organizator de circuite în România şi alte 36 de ţări din Europa şi Asia. Compania are 27 angajaţi, a încheiat anul 2019 cu un volum de vânzări de aproximativ 5,5 milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sezon,
crestere,
revenire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.