Turcii "ţin la saltea" 5.000 de tone de aur. Cea mai mare bancă din ţară vrea să atragă 5 tone până la finele lui 2013

Postat la 04 octombrie 2012 30 afişări

Turkiye Is Bankasi, cea mai mare bancă din Turcia după active, a lansat o campanie prin care speră să atragă până la finele anului viitor 5 tone de aur de la populaţie, ţinute în prezent "la saltea".

"Am dori să aducem aurul în sistemul financiar. Această iniţiativă ar putea deveni un bun instrument de a încuraja populaţia să economisească", a declarat directorul general adjunct al Isbank, Erdal Acar, într-o conferinţă la Istanbul, transmite Bloomberg.

Banca a iniţiat campania în colaborare cu reţeaua de magazine de bijuterii Gulaylar.

Compania Istanbul Gold Refinery estimează că populaţia din Turcia "ţine la saltea" aproximativ 5.000 tone de aur, evaluate la 300 miliarde de dolari, reprezentând 37% din PIB.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Turci,
aur,
bancă,
Turkiye Is Bankasi
/actualitate/turcii-tin-la-saltea-5-000-de-tone-de-aur-cea-mai-mare-banca-din-tara-vrea-sa-atraga-5-tone-pana-la-finele-lui-2013-10160547
10160547
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.