Turcia indeplineste mai bine criteriile de adoptare a monedei unice decat tarile din zona euro

Postat la 07 iulie 2010 15 afişări

Turcia indeplineste mai bine criteriile de adoptare a monedei unice europene decat tarile din zona euro, iar ritmul rapid de dezvoltare ridica intrebarea cine are nevoie mai mare de intrarea in UE a acestei tari, Europa sau statul turc, comenteaza International Herald Tribune.

Decenii la rand s-a vorbit ca Turcia nu este pregatita sa adere la Uniunea Europeana , ca este prea inapoiata din punct de vedere economic pentru a intra in spatiul comunitar. Acest argument nu mai este valabil in conditiile in care Turcia a devenit o putere economica cu ritm rapid de dezvoltare, cu un grup de companii internationale competitive care acceseaza pietele de export din Rusia si Orientul Mijlociu si atrag totodata investitii de ordinul miliardelor de dolari.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/turcia-indeplineste-mai-bine-criteriile-de-adoptare-a-monedei-unice-decat-tarile-din-zona-euro-6512956
6512956
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.