Turcia are suficient combustibil pentru a deveni acceleratorul economic al Europei

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 25 ianuarie 2013 15 afişări

Ambiţia Turciei de a ajunge până în 2023 printre primele zece economii ale lumii ar face ca noul „star“ al economiilor emergente să devină „o Chină“ a Europei, spune şeful uneia dintre cele mai mari afaceri din Turcia.

Ambiţia Turciei de a ajunge până în 2023 printre primele zece economii ale lumii ar face ca noul "star" al economiilor emergente să devină "o Chină" a Europei, spune şeful uneia dintre cele mai mari afaceri din Turcia. În 2011, economia turcă a înregistrat cea mai rapidă creştere din Europa, de 8,5%. Dar în 2012, ca şi în cazul Chinei, avansul a încetinit în condiţiile în care turbulenţele economice şi financiare globale au limitat exporturile şi intrările de capital. Însă, după ceea ce este con­siderat a fi o "aterizare uşoară" a economiei, sunt şanse mari să urmeze, anul acesta, o revenire a creşterii, scrie CNBC. În timp ce majoritatea ţărilor europene se chinuie să ajungă la un ritm de creştere de măcar 1%, economia Turciei ar putea avansa cu 3,5% în 2013, potrivit estimărilor Fondului Monetar Internaţional. Dar acest ritm nu este suficient dacă statul vrea să-şi vadă împlinite ambiţiile, spune Guler Sabanci, preşedintele Sabanci Holdings, unul dintre cele mai mari conglomerate financiare şi industriale ale Turciei.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Turcia,
combustibil,
economie,
Europa
/actualitate/turcia-are-suficient-combustibil-pentru-a-deveni-acceleratorul-economic-al-europei-10521729
10521729
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.