Tunisia a interzis purtarea vălului islamic integral în instituţiile publice

Postat la 05 iulie 2019 31 afişări

Premierul Tunisiei, Youssef Chahed, a interzis vineri utilizarea vălului islamic integral (niqab) în instituţiile publice „din raţiuni de securitate”, potrivit unui oficial din cadrul Guvernului, citat de Reuters.

Tunisia a interzis purtarea vălului islamic integral în instituţiile publice

Decizia a fost luată după atacul terorist de marţi, când un bărbat căutat de Poliţie s-a aruncat în aer după ce a fost încercuit de forţele de securitate.

Acesta a fost al treilea incident de natură teroristă în mai puţin de o săptămână, în contextul în care Tunisia se pregăteşte de alegeri în această toamnă. Totodată, autorităţile de la Tunis se tem că astfel de atentate ar putea descuraja turiştii străini să viziteze această ţară, în condiţiile în care Tunisia se aşteaptă să primească un număr record de turişti vara aceasta.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tunisia,
institutii,
interzicere,
islamism

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.