Trei morţi la o paradă a unei universităţi din SUA, după ce o maşină intră în mulţime - VIDEO

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 25 octombrie 2015 45 afişări

O femeie suspectată că se afla la volan "sub influenţă" a ucis sâmbătă trei persoane şi a rănit alte câteva zeci, dintre care unele grav, după ce a intrat cu maşina în mulţime, la o paradă a foştilor şi noilor studenţi de la Oklahoma State University (OSU), relatează USA Today în pagina electronică.

Potrivit postului NBC, care citează forţele de ordine, 34 de persoane au fost rănite, dintre care opt se afau în stare critică, iar alte nouă în stare gravă.

Conducătoarea auto, identificată de către autorităţi drept Adacia Chambers, în vârstă de 25 de ani, a fost arestată sub suspiciunea că a condus "sub influenţă" - o expresie care în Statele Unite se poate referi la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, unor substanţe ilegale sau medicamente -, a declarat căpitanul Kyle Gibbs de la Poliţia din Stillwater, oraşul în care se află universitatea.

Poliţia nu a oferit imediat detalii despre cele trei victime ale incidentului, care a avut loc către ora locală 10.30 (18.30, ora României).

Un meci de fotbal al echipei OSU "Cowboys" împotriva echipei din Kansas a început la ora programată cu un moment de reculegere, iar steagul american a fost coborât în bernă din ordinul guvernatoarei Mary Fallin.

Paramedici şi pompieri care participau la paradă au putut să ofere ajutor răniţilor imediat, au precizat autorităţile.

"În mod tragic am pierdut trei (persoane). Sper să nu mai pierdem altele", a declarat într-o conferinţă de presă Burns Hargis, preşedintele Universităţii.

Gibbs a refuzat să ofere informaţii despre probele împotriva lui Chambers şi a cerut martorilor care au făcut fotografii sau care au înregistrat video incidentul să contacteze anchetatorii.

"Suntem şocaţi de această tragedie", a declarat Gina Noble, primarul din Stillwater.

Maşina implicată în incident nu participa la paradă, potrivit poliţiei. Gibbs a declarat că Chambers a trecut cu automobilul personal, marca Hyundai Elantra, printre mai multe bariere şi a lovit o motocicletă de poliţie parcată, după care a continuat să înainteze prin mulţime.

În imagini postate pe Internet de către martori se poate vedea un vehicul argintiu oprit într-o curbă, într-un perimetru izolat de poliţie.

 

Un martor, Dave Kapple, a declarat pentru Stillwater News Press că "oameni fugeau în toate direcţiile" după ce vehiculul a intrat în mulţime. Accidentul a avut loc în apropiere de o intersecţie.

Chambers nu a fost adusă la închisoarea ţinutului Payne. Oficiali de la închisoare au declarat că, mai întâi, a fost condusă la o unitate separată, de dezintoxicare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
UNIVERSITATE,
/actualitate/trei-morti-la-o-parada-a-unei-universitati-din-sua-dupa-ce-o-masina-intra-in-multime-video-14861331
14861331
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.