Festival de film inedit. Vizionare cu strigături

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 25 octombrie 2015 116 afişări

Festival de film inedit. Vizionare cu strigături

Spectatorii din sălile de cinema sunt educaţi să păstreze liniştea în timpul vizionării ca să nu-i deranjeze pe cei din jurul lor. Există însă şi situaţii în care nu numai că nu trebuie să tacă, ci sunt încurajaţi să se exprime liber, ca în cazul festivalului Mostly Lost.

Pe parcursul acestui festival sunt proiectate fragmente păstrate din filme mute, iar publicul, format din colecţionari, experţi şi fani înarmaţi cu laptopuri şi tablete, încearcă să descopere detalii care i-ar putea ajuta la identificarea provenienţei fragmentului, scrie LA Times.

Când le descoperă strigă, de exemplu, că un western a fost filmat pe Coasta de Est a SUA, după vegetaţie, sau că un film a fost turnat în Franţa, indiciu dat de cazanul locomotivei din fragmentul prezentat, ori că filmul a fost produs de studioul lui Thomas Edison, după corpul de literă utilizat pe cadrele explicative intercalate între cele cu imagini.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
festival de film,
inedit,
festival,
film
/arta-si-societate/lifestyle/festival-de-film-inedit-vizionare-cu-strigaturi-14859946
14859946
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.