Trei delfini ucigaşi au evadat

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 13 martie 2013 81 afişări

Trei luptători de elită, ucrainieni, au dispărut. Delfinii au fost extrem de bine antrenaţi, pentru a face parte din trupele de comando ucrainiene. Presa din Ucraina, citată de CBS Seattle, a relatat la începutul lunii că nicunul dintre cei rtei delfini nu s-a îrntors la baza militară a portului din Crimea. Ei au dispărut în timpul unui exerciţiu de antrenament.

Trei delfini ucigaşi au evadat

Delfinii sunt antrenaţi şi ştiu să folosească arme de foc şi cuţite pentru a omorî scafandri inamici. Se pricep chiar să folosească explozibili pentru a scufunda vase inamice.

Nu se ştie dacă delfinii aveau, în momentul desfăşurării exerciţiului, asupra lor arme sau explozibili şi se presupune că îşi caută femele pentru împerechere. În timpul Războiului Rece, trupele URSS antrena delfini pentru a detecta mine subacvatice şi pentru a ataca inamici. După fărâmiţarea URSS, programul de antrenament a fost lăsat pe mâna ucrainienilor.

Delfinii sunt folosiţi de trupe militare şi în alte părţi ale lumii. Şi în Statele Unite se desfăşoară un program similar; mamiferele au fost folosite şi în războiul din Irak.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/trei-delfini-ucigasi-au-evadat-10665192
10665192
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.