Traşi la răspundere: Şefii platformelor de social media ar putea intra în închisoare dacă nu elimină conţinutul ce promovează violenţa

Autor: Alex Ciutacu Postat la 04 aprilie 2019 410 afişări

Traşi la răspundere: Şefii platformelor de social media ar putea intra în închisoare dacă nu elimină conţinutul ce promovează violenţa

Australia a aprobat un nou pachet legislativ care ar putea trimite mai mulţi executivi din companiile de social media după gratii în cazul în care platformele lor găzduiesc conţinut video ce promovează violenţa, potrivit CNBC.

Procurorul general Christian Porter a anunţat săptămâna aceasta că noul regim legislativ îşi propune să încheie rapid circulaţia de conţinuturi video ce promovează violenţa de orice fel.

Decizia vine după ce timp de mai mulţi ani giganţii Facebook, Google şi Twitter au eşuat în încercările lor de a elimina toate conţinuturile violente.

Mai mult, „picătura care a umplut paharul” a fost cazul atacului din moscheea din Noua Zeelandă – caz în care platformele de social media nu au reuşit să elimine sau să oprească distribuirea filmării atentatului în urma căruia au murit 50 de oameni, decât mult prea târziu, după ce a circulat pe întreg internetul.

Potrivit noii legislaţii, neeliminarea rapidă a conţinuturilor violente din platofrmă este un delict penal.

Executivii companiilor pot intra la închisoare pentru o perioadă de până la trei ani dacă platformele lor nu se conformează, iar companiile pot fi amendate cu până la 10% din cifra de afaceri la nivel global.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mediere,
promovare,
violenta,
continut

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.