Transportatorii spun că poliţele RCA s-au putea scumpi din cauza minciunilor asiguratorilor

Autor: Petre Mazilu Postat la 07 septembrie 2020 110 afişări

Transportatorii spun că poliţele RCA s-au putea scumpi din cauza campaniei cu fake news susţinută de firmele de asigurări. Creşterea ar putea fi de patru ori şi se bazează pe o serie de informaţii false vehiculate în spaţiul public de asiguratori, susţin reprezentanţii transportatorilor.

Transportatorii spun că poliţele RCA s-au putea scumpi din cauza minciunilor asiguratorilor

Potrivit reprezentanţilor Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), firmele de asigurări care vând RCA desfăşoară o campanie denigratoare şi mincinoasă la adresa service-urilor auto. Ei spun că ştirea falsă poate fi demontată cu cifre, statistici şi documente. Astfel, informaţia conform căreia numărul de accidente „a fost aproape la fel de mare ca anul trecut” este falsă în condiţiile în care datele oficiale arată că „numărul accidentelor de circulaţie a scăzut considerabil, anul acesta, în comparaţie cu anul 2019”.

O altă informaţie considerată a fi falsă de reprezentanţii COTAR este cea privitoare la dauna medie, care, în anul 2019, „a depăşit 13.000 de lei”. De fapt, până la data raportărilor făcute de ASF, firmele de asigurări care vând RCA au achitat sub jumătate din numărul dosarelor de daună avizate, iar dauna medie achitată a fost de 4.942 lei, susţin transportatorii.

„Cifrele oficiale, publicate de ASF, ne arată că dauna medie pentru daune materiale a crescut cu 1% în anul 2020. În concluzie, preţul RCA nu ar trebui să crească cu mai mult de 1-2%. Din păcate, aceiaşi asiguratori ne-au demonstrat, în perioada 2014 – 2016, că lăcomia unora nu are limite. O parte din mas-media a căzut în capcana întinsă de multinaţionalele din asigurări, astfel încât asistăm la o campanie de dezinformare, bazată pe fake news” – a declarat Vasile Ştefănescu, Preşedinte COTAR.

Concluzia transportatorilor este că pentru a justifica creşterea preţului RCA a fost găsit un ţap ispăşitor: service-ul auto. Campania va duce, inevitabil, la creşteri treptate, anuale ale preţului RCA, până când acesta va ajunge la nivelul de preţ practicat de aceleaşi multinaţionale în ţările vest europene, au precizat reprezentanţii COTAR.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
transportatori,
rca,

ALEPH STORY: BEST OF. Roşia Montană, o pierdere de aur!

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.