Transgaz ar putea finanţa între 10 şi 20% din costurile Nabucco, în funcţie de numărul acţionarilor

Postat la 19 martie 2013 18 afişări

Compania de stat Transgaz ar putea finanţa până la 20% din proiectul gazoductului Nabucco, înainte ca alţi acţionari să intre în consorţiu, respectiv până la 10% dacă în proiect vor fi prezente şi companii din consorţiul Şah Deniz.

Transgaz ar putea finanţa între 10 şi 20% din costurile Nabucco, în funcţie de numărul acţionarilor

 Adunarea Generală a Acţionarilor Transgaz va discuta, în 29 aprilie, "aprobarea stabilirii unei plaje în cadrul căreia să se regăsească nivelul participaţiei Transgaz în cadrul proiectului Nabucco, coroborată cu posibilitatea de finanţare a societăţii, între 15% şi 20% înainte de accederea potenţialilor investitori din consorţiul Şah Deniz, şi între 7% şi 10% după accederea potenţialilor investitori din consorţiul Şah Deniz, urmând ca procentul să fie aprobat de AGA", potrivit unui comunicat al companiei transmis marţi Bursei de Valori Bucureşti.

Conducerea Transgaz nu a putut fi contatactă pentru declaraţii.

Transgaz are în prezent o participaţie de 16,67% din Nabucco. Ceilalţi acţionari ai proiectului sunt OMV (Austria), Botas (Turcia), Bulgarian Energy Holding, MOL (Ungaria) şi RWE (Germania).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/transgaz-ar-putea-finanta-intre-10-si-20-din-costurile-nabucco-in-functie-de-numarul-actionarilor-10676934
10676934
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.