Transelectrica rectifică profitul bugetat în jos din cauza scăderii consumului

Postat la 17 decembrie 2012 27 afişări

Conducerea transportatorului de energie Transelectrica Bucureşti (TEL) a propus diminuarea profitului bugetat pentru acest an cu 22% faţă de cel prognozat la începutul anului, până la nivelul de 31,2 mil. lei (circa 7 mil. euro), în principal din cauza consumului mai mic de energie şi majorării pierderilor financiare determinate de deprecierea leului din acest an.

Decizia vine în contextul în care după primele nouă luni din 2012 profitul obţinut de Trans­electrica s-a redus de opt ori, la 19,2 mil. lei (4,3 mil. euro). "Nerealizarea integrală a veniturilor proprii, pierderile financiare şi pierderea extraordinară înregistrată se reflectă direct în diminuarea profitului prevăzut în BVC rectificat pe anul 2012. Se estimează pentru anul 2012 o reducere a consumului de energie electrică cu circa 2,5%, faţă de cea aprobată prin BVC pe anul 2012, care va genera o diminuare a veniturilor proprii pe piaţa de energie electrică cu 11.382 mii lei", spun reprezentanţii Transelectrica.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
transelectrica,
scadere,
consum
/actualitate/transelectrica-rectifica-profitul-bugetat-in-jos-din-cauza-scaderii-consumului-10396760
10396760
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.