Training prin joacă: Jocuri LEGO, misiuni pentru supereroi sau vânători de comori – cele mai noi metode de instruire destinate angajaţilor din multinaţionale

Postat la 03 decembrie 2012 109 afişări

Roluri de supereroi, de cowboy sau de vânători de comori, realizarea de "construcţii" din piese LEGO sau traininguri în ţări precum Grecia sau Austria - acestea sunt doar câteva dintre cele mai "extravagante" şi mai noi metode de instruire a angajaţilor locali din multinaţionale. Companiile sunt dispuse să plătească pentru un astfel de program de training sume cuprinse între 80 de euro pentru un angajat şi până la 2.400 de euro pentru un training de grup, pentru o perioadă de două sau trei zile de instruire.

De ce apelează tot mai mulţi directori de HR la astfel de traininguri? Ce com­petenţe speră să le dezvolte angajaţilor şi ce câştigă companiile? "Întot­deauna ne-am gândit să facem lucrurile «altfel» şi trainingurile care folosesc jocurile ca bază de învăţare pentru angajaţi sunt foarte utile. Ei înţeleg mult mai bine esenţa lucrurilor pe care vrem să le explicăm în legătură cu businessul şi asimilează mai repede informaţii jucându-se, informaţii pe care le-ar conştientiza greu doar învăţând teorie. Iar pentru adulţi este cu atât mai eficient, în condiţiile în care jocul le oferă o pers­pectivă practică a unui business şi îi face să fie mai atenţi poate decât în cazul unor trai­nin­guri desfăşurate în tradiţionalele săli de curs", spune Alina Rădulescu, directorul de resurse umane al producătorului de conserve Scandia Food, care are peste 500 de angajaţi pe plan local.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
training,
resurse umane,
instruire,
angajati
/actualitate/training-prin-joaca-jocuri-lego-misiuni-pentru-supereroi-sau-vanatori-de-comori-cele-mai-noi-metode-de-instruire-destinate-angajatilor-din-multinationale-10362742
10362742
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.