Traian Băsescu, despre sporurile bugetarilor: Sunt un furt din bani publici. Trebuia să îi lăsăm pe funcţionari să lucreze cu creionul chimic

Postat la 20 februarie 2021 171 afişări

Traian Băsescu, despre sporurile bugetarilor: Sunt un furt din bani publici. Trebuia să îi lăsăm pe funcţionari să lucreze cu creionul chimic

Traian Băsescu, fost preşedinte al României, este de părere că sporurile bugetarilor reprezintă un furt din banii publici, iar unele dintre ele sunt rezultatul „unui joc administrativ”.

Traian Băsescu a susţinut într-o intervenţie la Realitatea Plus, în cursul serii de vineri, 19 februarie, că sporurile bugetarilor sunt o „exagerare”, subliniind faptul că cel mai ridicol spor i se pare cel de calculator.

„Pentru orice funcţionar din sectorul de stat s-a găsit un spor acolo care să-i fie agăţat de salariu. Sporurile acestea sunt o exagerare. Când s-a făcut legea salarizării, s-a spus că nu mai există niciunul pentru că au fost incluse în salariu. Izvorul acestor sporuri este într-un joc administrativ. Să spunem că Ministerul X are 200 de funcţionari, dar el are ocupate doar 160 de locuri. Locurile libere, care sunt bugetate, dar neocupate, s-au folosit tot timpul pentru a pune plusuri la salariile funcţionarilor. Cel mai ridicol este sporul de calculator. Nu le dăm copiilor spor că fac lecţii la distanţă, dar le dăm funcţionarilor că îi dor ochii. Ca să nu ceară spor, ar fi trebuit să-i lăsăm să lucreze cu creionul chimic. Asta arată cât de jos putem coborî în a revendica un soi de furt, că asta e, un furt”, a susţinut fostul preşedinte al României.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sporuri,
bugetari,
furt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.