Tragedie în lumea cinematografiei. Un celebru actor nominalizat la Oscar a murit

Postat la 19 iunie 2020 343 afişări

Tragedie în lumea cinematografiei. Un celebru actor nominalizat la Oscar a murit

Celebrul actor Ian Holm, cunoscut pentru numeroase roluri de succes, printre care şi cel din Stăpânul Inelelor, a murit la Londra la 88 de ani.

„Anunţ cu mare tristeţe că actorul Sir Ian Holm a murit în această dimineaţă la vârsta de 88 de ani. A murit paşnic în spital, împreună cu familia şi îngrijitorul său”, au transmis agentul său, potrivit The Guardian.

Acesta a adăugat că Holm suferea de o boală ce are legătură cu Parkinson.

Holm s-a născut în 1931 în Essex, unde tatăl său lucra la spitalului de psihiatrie West Ham Corporation. S-a îndrăgostit de actorie la o vârstă fragedă şi a plecat de la Rada în Londra, la teatrul Memorial Shakespeare din Stratford, unde a rămas până în 1960.

Holm a câştigat un premiu Bafta şi a fost nominalizat la Oscar, pentru rolul său de antrenor de atletism în filmul Chariots of Fire din 1981.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actor,
deces,
londra

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.