TRAFICUL dat peste cap de ninsori în mai multe zone din ţară. Care sunt drumurile BLOCATE şi cele cu circulaţie îngreunată

Postat la 20 aprilie 2017 113 afişări

Circulaţia este îngreunată pe DN11, în Pasul Oituz, judeţul Covasna, din cauza zăpezii, care măsoară, pe alocuri, cinci centimetri, iar autotrenurile înaintează în coloană. Ninge abundent şi pe DN67C Novaci - Rânca, judeţul Gorj, dar şi pe autostrada A3 Turda - Gilău, judeţul Cluj.

TRAFICUL dat peste cap de ninsori în mai multe zone din ţară. Care sunt drumurile BLOCATE şi cele cu circulaţie îngreunată

Se circulă în condiţii de iarnă în 11 judeţe

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) susţine că în acest moment nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă, în 11 judeţe (AG, BV, BZ, CJ, DB, GJ, HR, PH, NT, VN şi VL) circulându-se în continuare în condiţii de iarnă. În ultimele 24 de ore, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a acţionat cu 26 de utilaje, folosind 146 tone de material antiderapant (sare şi nisip) şi 0,6 tone de clorură de calciu.

"Traficul este restricţionat sau se desfăşoară îngreunat din cauza copacilor sau a stâlpilor căzuţi pe drumuri din judeţele Sălaj (DJ108 – spre localitatea Trăsnea, DJ109) şi Suceava (DN17A). Situaţii similare s-au înregistrat în judeţele Braşov (DN1A, DN1, DN73A), Cluj (DN75, DN1F, DJ107R, DJ107N), Sibiu (DJ 106D), Harghita (DN15, DN57B, DN 13B, DD 12C, DJ107N), Prahova (DN1A, între Măneciu şi Cheia), Sălaj (DJ109), în fiecare caz intervenindu-se pentru reluarea circulaţiei rutiere. De asemenea, tot din cauza arborilor căzuţi, circulaţia feroviară a fost blocată pe trei magistrale în judeţele Braşov, Hunedoara şi Buzău. S-a acţionat cu 20 de echipe în 11 judeţe (AB, AG, BV, DJ, GJ, MS, MH, OT, SB, VL, TR) pentru repunerea sub tensiune a reţelelor de alimentare cu energie electrică", arată MAI într-un comunicat de presă.

În cursul zilei de joi, pentru siguranţa traficului rutier, Poliţia Română a acţionat cu 10.895 de poliţişti şi 5.722 de autospeciale. Structurile pentru situaţii de urgenţă (ISU) au intervenit pentru înlăturarea copacilor căzuţi pe arterele rutiere şi pentru degajarea apei acumulate în unele gospodării din judeţul Dâmboviţa.

"La nivel naţional, acţionează în prezent peste 1.400 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (922 poliţişti, 187 pompieri şi 305 jandarmi) cu 591 mijloace tehnice, în cooperare cu personal din cadrul autorităţilor publice locale şi CNAIR (95 angajaţi şi 36 mijloace auto)", mai susţine ministerul.

Citiit mai multe pe www.meidafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.