Tot ce trebuie să ştii vineri despre săptămâna care tocmai se încheie: greva de la CFR, blocajul din sănătate şi atacul terorist de pe podul Westminster

Postat la 24 martie 2017 77 afişări

Blocajul din sănătate pentru transplanturile pulmonare a fost subiectul care a marcat întreaga săptămână, după ce o mare clinică din Viena a anunţat că nu va mai primi români pentru astfel de operaţii. Atacul terorist de la Londra, în care patru persoane au fost ucise, iar o româncă se zbate încă între viaţă şi moarte după ce a căzut de pe pod, a generat un val de reacţii în toată lumea. Nu lipsită de importanţă a fost criza de la CFR, în care sindicaliştii au decis să declanşeze spontan o grevă care a afectat circulaţia trenurilor din toată ţara şi a bulversat sute de călători.

Tot ce trebuie să ştii vineri despre săptămâna care tocmai se încheie: greva de la CFR, blocajul din sănătate şi atacul terorist de pe podul Westminster

Blocaj la transplanturile de plămâni pentru pacienţii români, 80 de persoane din lista de aşteptare fiind direct afectate. La începutul săptămânii cea mai mare clinica din Viena, AKH, ar fi transmis o scrisoare către ministrul Sănătăţii în care acesta era anunţat că pacienţii din România nu vor mai fi primiţi la clinică pentru transplant.

Anunţul a venit chiar de la ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, care acuza spitalul din Viena că nu avea dreptul să denunţe unilateral acest protocol şi că blocarea transplantului într-un asemenea mod este „puţin în afara legii”. El a fost contrazis de fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, acesta arătând că este vorba despre o „scrisoare de intenţie” semnată cu Eurotransplant valabilă până la sfârşitul acestei luni şi care ar fi trebuit înnoită, dar de care autorităţile nu s-au preocupat până acum.

Presată de această situaţie, Agenţia Naţională de transplant a anunţat că Spitalul Regina Maria, căruia îi este retras dreptul de a mai efectua transplanturile de plămâni, poate realiza din nou acest gen de operaţii. În cele din urmă, ministrul Bodog a declarat pentru Mediafax că acordul cu Eurotransplat va fi prelungit şi a discutat cu reprezentantul clinicii AKH pentru preluarea pacienţilor români. 

Citiţi continuarea pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
blocaj,
sanatate,
atac,
cfr,
greva,
pod,
terorism,
incheiere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.