Torţionarii vor fi obligaţi să plătească despăgubiri victimelor

Postat la 18 septembrie 2013 29 afişări

Torţionarii condamnaţi definitiv pentru faptele comise în 1945-1989 vor fi obligaţi să plătească victimelor despăgubiri între 25% şi 70% din venitul lor lunar, iar durata plăţii va fi stabilită la cinci ani, conform unui proiect de lege care va fi aprobat, miercuri, de Guvern şi trimis Parlamentului

Torţionarii vor fi obligaţi să plătească despăgubiri victimelor

 În forma iniţială, proiectul prevedea că torţionarii condamnaţi definitiv pentru faptele comise în perioada 1945-1989 vor fi obligaţi să plătească victimelor despăgubiri între 25% şi 50% din venitul lor lunar, durata plăţii acestora urmând să nu fie mai mică de doi ani.

"În legătură cu pensiile torţionarilor, să trimitem astăzi legea spre Parlament. Sunt două cazuri, poate că o să fie mai multe, e târziu, dar e important, mai bine mai târziu şi vreau să luăm această măsură", a spus Ponta miniştrilor în şedinţa de guvern.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/tortionarii-vor-fi-obligati-sa-plateasca-despagubiri-victimelor-11352689
11352689
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.