Topul celor mai profitabile bănci din România în 2017

Postat la 20 martie 2018 288 afişări

BRD-SocGen a devenit anul trecut lider în topul celor mai mari profituri de pe piaţa bancară locală, detro­nând Banca Transilva­nia, care s-a plasat pe locul doi, în timp ce BCR, cea mai mare bancă după active, a ocupat poziţia a treia în clasamentul profiturilor.

Topul celor mai profitabile bănci din România în 2017

Profitul cumulat al celor mai mari trei bănci locale după active BCR, Banca Transilvania şi BRD a însumat 3,2 mld. lei anul trecut şi a reprezentat mai mult de jumătate din profitul pe întreg sistemul bancar.

În 2016, Banca Transilvania a fost cea mai profitabilă, fiind urmată de BCR şi BRD.

Pe locul patru în topul câştigurilor s-a plasat în 2017 ING Bank, iar următoarele două poziţii au fost ocupate de Raiffeisen şi UniCredit, ca şi în 2016.

BRD-SocGen, a treia cea mai mare bancă din România, a raportat pentru 2017 cel mai mare profit din sistemul bancar românesc, de 1,38 mld. lei, câştig record şi pentru bancă.

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.