Topul celor mai mari angajatori de stat: Poşta Română şi CFR SA, liderii clasamentului, au împreună peste 45.000 de angajaţi

Autor: Ramona Cornea Postat la 05 septembrie 2021 78 afişări

Cei mai mari 15 angajatori din rândul companiilor con­tro­late de stat au avut, cumulat, aproape 133.000 de an­ga­jaţi anul trecut, în scădere cu 1% faţă de 2019, ceea ce în­seamnă că firmele controlate de stat au pierdut aproa­pe 3.100 de angajaţi în 2020, conform calculelor făcute de ZF pe baza datelor de pe platforma de analiză financiară Confidas.ro.

Topul celor mai mari angajatori de stat: Poşta Română şi CFR SA, liderii clasamentului, au împreună peste 45.000 de angajaţi

Cei mai mari 15 angajatori din rândul companiilor controlate de stat au avut, cumulat, aproape 133.000 de angajaţi anul trecut, în scădere cu 1% faţă de 2019, ceea ce trebuie să fie controlat de stat au pierdut aproape 3.100 de angajaţi în 2020, conform calculelor făcute de ZF pe baza datelor de pe platforma de analiză financiară Confidas.ro.

„Pandemia a creat contextul favorabil pentru încurajarea restructurării în cadrul companiilor de stat care au acumulat pierderi semnificative în ultimii ani. Companiile au fost obligate să facă analize pe baza situaţiilor financiare-contabile pentru a identifica motivele care au cauzat pierderi, plăţi restante, urmând ca printr-un memorandum să fie prezentate măsuri concrete, cu termene, pentru eficientizarea acestor companii, incluzând aceste restructurări. Se tot discuta de mult timp de restructurarea aparatului public şi îngheţarea salariilor, iar în 2020 sa întâmplat acest lucru, într-un an în care salariile bugetare şi pensiile au depăşit ca nivel să fie preconizate din taxe şi impozite “, a spus pentru ZF Sorina Faier , Managing Partner al companiei de recrutare Elite Searchers.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.