Topul celor mai bune şi mai rele personalităţi din istorie: George W. Bush, mai urât decât Stalin, în timp ce Einstein este mai popular decât Iisus Hristos

Autor: Bogdan Stanescu Postat la 22 mai 2015 144 afişări

Un studiu realizat în rândul a circa 7.000 de studenţi din 37 de ţări, printre care Argentina, Pakistan, Coreea de Sud, Italia şi Statele Unite a arătat că George W. Bush este o personalitate mai urâtă decât Stalin, în timp ce Albert Einstein îi devansează pe Maica Tereza şi Mahatma Gandhi în topul celor mai populare personalităţi pozitive din istorie.

Studenţii au avut o medie de vârstă de 23 de ani, potrivit dailymail.co.uk.

Faptul că George W. Bush este mai sus decât Stalin şi Mao în topul personalităţilor negative este explicat de specialişti prin faptul că preşedinţia lui Bush Jr. este mai recentă, iar faptele sale au o memorie încă vie în rândul studenţilor chestionaţi.

În topul personalităţilor pozitive se află oameni de ştiinţă, inventatori şi cei care au luptat pentru libertăţi. Topul îi include pe Mahatma Gandi, Isaac Newton, Buddha şi Abraham Lincoln.

În topul personalităţilor negative conduc Adolf Hitler şi Osama bin Laden, Stalin fiind abia pe locul 5, în urma lui Saddam Hussein şi a lui George W. Bush, dar înaintea unui alt dictator comunist responsabil pentru moartea a zeci de milioane de oameni, Mao.

Topul personalităţilor pozitive                                                            Topul personalităţilor negative

1 - Albert Einstein 1 - Adolf Hitler
2 - Maica Tereza 2 - Osama bin Laden
3 - Mahatma Gandhi  3 - Saddam Hussein
4 - Martin Luther King  4 - George Bush Jr 
5 - Isaac Newton  5 - Stalin 
6 - Iisus Hristos 6 - Mao
7 - Nelson Mandela  7 - Lenin
8 - Thomas Edison  8 - Ginghis Han 
9 - Abraham Lincoln  9 - Saladin 
10 - Buddha  10 - Qin Shi Huang 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TOP,
PERSONALITATI,
ISTORIE
/actualitate/topul-celor-mai-bune-si-mai-rele-personalitati-din-istorie-george-w-bush-mai-urat-decat-stalin-in-timp-ce-einstein-este-mai-popular-decat-iisus-hristos-14314690
14314690
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.