TOPUL celor mai bune 10 aeroporturi din Europa - FOTO

Autor: Paula Rusanu Postat la 23 mai 2015 1506 afişări

Skytrax, auditor al industriei aviatice mondiale, a lansat rezultatele World Airport Awards, bazate pe impresiile a peste 13 milioane de călători din 112 ţări. Din cele 550 de aeroporturi incluse în studiu, iată cele mai bune 10 aeroporturi din Europa:

10. Aeroportul London City Airport (LCY)

- 3.4 milioane de pasageri anual

- Aeroportul are acces direct în centrul Londrei, iar compania British Airways oferă un zbor business class către aeroportul internaţional New York John F. Kennedy, relatează Business Insider.

9. Aeroportul Internaţional Madrid-Barajas (MAD)

- 39.7 milioane de pasageri anual

- Madrid-Bajaras este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa şi serveşte ca punct central al companiilor aeriene Iberia Airlines şi Air Europa, având o arhitectură impresionantă.

8. Aeroportul Cologne Bonn (CGN)

- 9.1 milioane de pasageri anual

- Amplasat la 15 km de Cologne, Germania, aeroportul Cologne Bonn reprezintă compania aeriană Germanwings şi este apreciat atât pentru ahitectura modernă, cât şi pentru terminalele sale eficiente şi extrem de curate.

7. Aeroportul Helsinki (HEL)

- 15.3 milioane de pasageri anual

- Aeroporul finalndez le pune la dispoziţie călătorilor o galerie de artă, un muzeu de aviaţie şi terase pentru relaxare şi reprezintă punctul principal al celei mai mari companii aeriene din Finlanda, Finnair, precum şi a celei norvegiene, Norwgian Air Shuttle.

6. Aeroportul din Copenhaga (CPH)

- 24,1 milioane de pasageri anual

- Aeroportul din Copenhaga este baza companiilor Scandinavian Airlines şi Norwegian Air Shuttle şi se remarcă prin facilităţile sale eficiente, deşi uneori aglomerate.

5.  Aeroportul din Frankfurt (FRA)

- 58 milioane de pasageri anual

- Aeroporul din Frankfurt este al treilea cel mai utilizat din Europa şi unul dintre cele mai importante din lume, fiind baza marii companii de zboruri Lufhtansa. Impresionează prin multitudinea magazinelor şi restaurantelor.

4.  Aeroportul Amsterdam Schiphol (AMS)

- 52.6 milioane de pasageri

- Datând din 1916, aeroportul din Amsterdam serveşte ca punct central al companiilor aeriene KLM, Transavia şi Delta şi găzduieşte o bibliotecă primitoare, oferind  în acelaşi timp o varietate de activităţi relaxante pentru pasageri.

3. Aeroportul Heathrow din Londra (LHR)

- 72.4 milioane de pasageri anual

- Heathrow este al treilea cel mai utilizat aeroport din lume şi cel mai mare din Londra, servind companiilor Biritsh Airways şi Virgin Atlantic. Aeroportul se află în plină renovare, pentru adăugarea terminalului 2. Skytrax a desemnat terminalul 5 al aeroportului londonez ca fiind cel mai bun din lume.

2. Aeroportul Zurich (ZRH)

- 24.9 milioane de pasageri anual

- Aeroportul găzduieşte Swiss Museum of Transport Lucerne şi serveşte companiei Swiss International Air Lines. Se remarcă prin spaţii de închiriere de biciclete şi de skate interior.

1. Aeroportul din Munchen (MUC)

- 38.7 milioane de pasageri anual

- Skytrax a desemnat aeroportul din Germania ca fiind cel mai bun aeroport european. Unul dintre cele mai utilizate din Europa şi al doilea din Germania, după Frankfurt, aeroportul serveşte companiilor Air Berlin, Lufthansa şi Condor. Impresionează prin arhitectura de sticlă dură şi primeşte pasagerii cu un parc de mini-golf şi un diplay de aeronave istorice.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/topul-celor-mai-bune-10-aeroporturi-din-europa-foto-14316417
14316417
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.