Tişe: PDL va sesiza instituţiile europene faţă de reincriminarea insultei şi calomniei în Codul Penal

Postat la 12 decembrie 2013 38 afişări

PDL va sesiza CE şi comisarul european pe Justiţie pentru reincriminarea insultei şi calomniei în Codul Penal, reclamând încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale şi libertatea de exprimare a jurnaliştilor, a anunţat, joi, vicepreşedintele PDL, Alin Tişe.

Tişe: PDL va sesiza instituţiile europene faţă de reincriminarea insultei şi calomniei în Codul Penal

 Senatorul Alin Tişe a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că USL demonstrează că, prin ceea ce face în fiecare zi, "atacă statul de drept şi democraţia", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Considerăm că reincriminarea insultei şi calomniei în Codul Penal este un pumn în gura presei, un atac la libertatea de exprimare, prin care se urmăreşte eliminarea presei incomode. USL demonstrează că, prin ceea ce face în fiecare zi, atacă statul de drept şi democraţia. PDL va sesiza la instituţiile europene, Comisia Europeană şi comisarul european pentru Justiţie, încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanelor şi a libertăţii de exprimare a jurnaliştilor, în cazul în care USL nu renunţă şi nu modifică această prevedere din Codul Penal", a spus Tişe.

Potrivit acestuia, prin demersurile făcute împotriva presei, USL întoarce România în anii ’80 şi nu duce ţara în secolul XXI.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/tise-pdl-va-sesiza-institutiile-europene-fata-de-reincriminarea-insultei-si-calomniei-in-codul-penal-11759799
11759799
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.