Tinerii aflaţi la primul job îşi părăsesc angajatorul pentru un salariu mai mare cu 30%.”

Postat la 18 februarie 2016 321 afişări

Tinerii aflaţi la primul job îşi părăsesc angajatorul pentru un salariu mai mare cu 30%.”

 Un pachet salarial mai mare cu 30% este un stimulent pentru ca tinerii aflaţi la prima experienţă profesională să îşi schimbe an­ga­ja­to­rul, iar de multe ori, în cazul în care aceştia primesc oferte pentru po­ziţii superioare, creşterea sa­la­rială ajunge până la 50%, spune Iuliana Leurent, CEO în ca­drul fir­mei de recru­tare şi închiriere de forţă de muncă temporară Temps România.

„Venitul poate fi po­tenţat şi de sche­me de incen­ti­vare sau be­ne­ficii su­pli­men­tare. Cu cât can­didaţii de­vin mai ex­pe­ri­men­taţi, cu atât sunt mai înclinaţi să se uite cu pre­cădere la mediul de muncă, opor­tunităţile de dez­vol­tare per­sonală pre­cum şi la re­zul­tatele companiei”, spune Leu­rent, care con­duce o com­pa­nie care face parte din gru­pul ro­mâ­nesc de ser­vicii de dez­vol­ta­re de soft­ware, con­sul­tanţă şi ser­vicii de externa­lizare de tip bu­siness process outsourcing RINF.

Companiile oferă, în medie, salarii cuprinse între 1.200 şi 1.800 de lei pentru tinerii aflaţi la primul loc de muncă, însă aceştia renunţă destul de uşor pentru oferte sa­lariale mai mari de la alt an­ga­jator.

„Competenţele candidaţilor dobândite în şcoală, fie că este vorba de competenţe tehnice sau ling­vistice, cresc şansele de în­ca­dra­re cu un salariu mai mare.

De multe ori aceste sa­larii sunt rene­gociate în funcţie de rezul­ta­tele ob­ţinute şi de deter­minarea candi­da­tului”, mai spune Iuliana Leu­rent.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/tinerii-aflati-la-primul-job-isi-parasesc-angajatorul-pentru-un-salariu-mai-mare-cu-30-15079867
15079867
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.