Timisoara e CAPITALA EUROPEANA A CULTURII in 2021!

Postat la 17 septembrie 2016 269 afişări

Timisoara e CAPITALA EUROPEANA A CULTURII in 2021!

E oficial! Timisoara a castigat marea competitie pentru Capitala Europeana a Culturii in 2021. Aceasta a fost decizia juriului international delegat de Uniunea Europeana, care a venit la Bucuresti sa stabileasca ce oras din Romania va fi investit cu ravnitul titlu pentru care s-au mai batut Baia Mare, Bucuresti si Cluj-Napoca, toate ramase in batalia finala.

Anuntul a fost facut in cadrul unei conferinte la sediul Bibliotecii Nationale, la care au fost prezenti si Steve Green, presedintele juriului de experti si reprezentantii Comisiei Europene.

Astazi fiecare dintre orasele finaliste si-au sustinut in fata juriului dosarele de candidatura pentru prestigiosul titlu. Al Timisoarei a fost declarat invingator.

Sunt extrem de emotionat si fericit, la fel ca toti concitadinii mei. Vreau sa multumesc comunitatii timisorene pentru efortul depus, pentru priceperea in a elabora acest proiect si a-l sustine, pentru ca este o victorie de echipa, echipa fiind comunitatea timisoreana in ansamblul ei. Multumesc in mod special doamnei Simona Neumann, pentru ca a muncit enorm si competent. Ei s-au dovedit cei mai buni cetateni ai timisoarei in aceasta perioada, cu daruirea cu care s-au implicat in acest proiect. Multumesc celor din aparatul administratiei locale, consilierilor locali, liderilor comunitatilor etnice din acest oras. Vrea sa multumesc liderilor tuturor bisericilor din Timisoara, au fost alaturi de noi, universitatilor. Noi suntem constienti ca greul de acum incepe. Pe parcursul urmatorilor 5 ani vom face tot ce putem pentru a exercita cu onoare aceasta calitate de Capitala Europeana a Culturii. Noi am prevazut un buget de 48,5 mil euro, din care 20 de la bugetul local, 5 de la cj, 1,5 de la comisia europeana si contam pe diferenta de la bugetul central al Romaniei. Multumesc tuturor„, a declarat primarul Nicolae Robu, imediat dupa ce Timisoara a fost anuntata drept capitala culturala a Europei.

Cititi mai multe pe www.opiniatimisoarei.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.