Ţigări produse în Bucureşti exportate în 45 de ţări

Autor: Ioana Mihai Postat la 25 iulie 2012 76 afişări

Filiala locală a producătorului de ţigarete JTI a finalizat o investiţie de 25 de milioane în fabrica pe care o are în Pipera, Bucureşti. În urma extinderii capacităţii de producţie au fost angajaţi 125 de oameni, în fabrică lucrând în acest moment 333 de angajaţi. 65% din producţia fabricii este destinată exportului, în 45 de ţări, dintre care cele mai importante sunt Austria, Cehia şi Germania. ”Acest proiect de investiţii a demarat în 2011”, declară Mutso Iwai, executive vice president, deputy CEO in cadrul Japan Tobacco International (JTI) şi membru al Japan Tobacco Board.

"Ca termen de comparaţie, pot spune că în acest moment capacitatea de producţie este la un nivel aproape dublu faţă de cel înregistrat în 2010, când însă din pricina creşterii pieţei negre volumele fabricate au fost reduse", declară Gilda Lazăr, corporate affairs director al JTI România.

JTI este una dintre primele multinaţionale care şi-au început activitatea pe piaţa din România, deschizând o reprezentanţă locală în 1993. Investiţia totală a companiei ajunge la 100 de milioane de euro şi are în prezent aproape 1.000 de angajaţi. "2011 a fost un an bun pentru noi, am înregistrat creşteri substanţiale faţă de 2010 care a fost un an dezastruos pentru întreaga industrie", spune Gilda Lazăr, cu trimitere la faptul că în urmă cu mai bine de doi ani nivelul contrabandei cu ţigarete depăşise 36% din totalul pieţei. În prezent, vânzările ilicite se plasează la 13%.

Pe piaţa tutunului, puternic concurenţială la nivel local, sunt prezente toate cele trei companii care domină şi la nivel internaţional industria tutunului: British American Tobacco, Japan Tobacco International şi Philip Morris. Filiale locale ale celor trei deţin peste 90% din piaţa autohtonă a tutunului, evaluată de BUSINESS Magazin la 3,5 miliarde de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Ţigări,
productie,
Bucureşt,
export
/actualitate/tigari-produse-in-bucuresti-exportate-in-45-de-tari-9901821
9901821
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.