The Economist le urează românilor şi bulgarilor "Bun venit" în Marea Britanie, într-o scrisoare deschisă

Postat la 19 decembrie 2013 48 afişări

Prestigioasa publicaţie britanică The Economist îi invită pe români şi pe bulgari, cărora li se adresează în mod direct într-o scrisoare deschisă din partea ziarului, să vină să muncească în Marea Britanie, amintindu-le că de la 1 ianuarie sunt liberi să meargă oriunde în Uniunea Europană.

The Economist le urează românilor şi bulgarilor "Bun venit" în Marea Britanie, într-o scrisoare deschisă

 În această scrisoare, The Economist le aminteşte totodată liderilor britanici, "care par că au uitat acest lucru", că Londra a exercitat presiuni ca Romania să adere la UE, "ştiind că într-o zi veţi ajunge în pragul uşii noastre".

"Ziarele din Marea Britanie sunt pline de materiale despre sărăcia, infracţionalitatea şi foamea voastră de ajutoare sociale. Politicienii ei denunţă regulile libertăţii de circulaţie care vă vor permite să veniţi aici şi se grăbesc să vă înăsprească accesul la ajutoare. Populaţia sa vă este mai ostilă decât germanilor sau francezilor: aproape jumătate din britanici cred că Guvernul lor ar trebui să vă interzică accesul în ţară, chiar dacă este împotriva legii să facă acest lucru", scrie pestigioasa publicaţie britanică, adăugând "s-ar putea, după toate aceste lucruri, să vă fi făcut impresia că nu sunteţi bineveniţi".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/the-economist-le-ureaza-romanilor-si-bulgarilor-bun-venit-in-marea-britanie-intr-o-scrisoare-deschisa-11795108
11795108
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.