Teva a finalizat achiziţia Actavis Generics. Teva aşteaptă afaceri de 1,4 miliarde de dolari anual, până la finalul lui 2019

Autor: Florin Casota Postat la 03 august 2016 197 afişări

Teva a finalizat achiziţia Actavis Generics. Teva aşteaptă afaceri de 1,4 miliarde de dolari anual, până la finalul lui 2019

Teva a finalizat achiziţia Actavis Generics, divizia de medicamente generice a companiei Allergan, au anunţat astăzi Teva Pharmaceutical Industries Ltd şi Allergan plc. Allergan a primit 33,43 miliarde de dolari în  numerar şi aproximativ 100 de milioane de  acţiuni Teva.

Teva se aşteaptă să atingă sinergii de cost şi economii din taxe de aproximativ 1,4 miliarde de dolari anual, până la finalul anului 2019, prin  unificarea portofoliilor de produse similare, eliminarea  ineficienţei la nivel global şi captarea economiilor.

"Această achiziţie strategică aduce împreună două companii puternice, lideri pe piaţa de medicamente generice, care se completează una pe alta, au capacităţi de cercetare-dezvoltare, produse strategice, portofolii, reţele operaţionale si culturi complementare şi o prezenţă semnificativă la nivel global. Noua companie Teva este mult mai competitivă si mai puternică, bine poziţionată pentru a prospera pe o piaţă globală în evoluţie, pentru a valorifica oportunităţile foarte atractive pe care le oferă pieţele de medicamente generice la nivel global şi din SUA, precum şi pentru a livra medicamente generice de cea mai înaltă calitate la cele mai competitive preţuri, creând valoare adăugată pacienţilor, sistemelor de sănătate şi investitorilor din întreaga lume. Achiziţia Actavis Generics are loc într-un moment în care Teva este mai puternică decât oricând – atât în domeniul medicamentelor generice, cât şi  în cel al medicamentelor de specialitate," a declarat Erez Vigodman, Preşedinte şi CEO Teva.  "Prin achiziţia Actavis Generics Teva devine o companie cu o fundaţie solidă, un profil financiar îmbunătăţit în mod semnificativ, cu surse de venit mai diversificate şi fluxuri de profit susţinute de motoare de dezvoltare a produselor din diviziile de medicamente generice si de specialitate. Aceasta este o platformă care ne aşteptăm să genereze în anii următori creşteri ale veniturilor brute şi nete, precum şi creşterea numerarului."

"Suntem încrezători că putem realiza sinergiile şi creşterile proiectate prin această achiziţie pentru acţionarii noştri şi că vom integra rapid Actavis Generics în cadrul Teva. Mai mult decât atât, ca urmare a profilului nostru financiar consolidat în urma acestei tranzacţii, vom fi mai bine poziţionaţi pentru a beneficia de avantajele capacităţilor de cercetare şi dezvoltare Teva  în vederea creşterii veniturilor brute şi extinderii portofoliului nostru. Fluxul de numerar rezultat în urma achiziţiei va permite reducerea creanţelor şi ne va da posibilitatea  să continuăm alocarea de capital, cu accent pe susţinerea produselor strategice din divizia medicamentelor de specialitate şi a portofoliului de produse, şi să consolidăm profitul acţionarilor”, a mai spus Erez Vigodman.

Prin această achiziţie, Teva dispune acum de aprox. 338 de produse înregistrate care sunt în aşteptarea aprobării FDA (Food and Drug Administration) şi are 115 cereri de autorizare pentru medicamente noi, a căror aprobare o aşteaptă în Statele Unite. În Europa, după cesionarea unor produse, Teva va avea o reţea capabilă să  lanseze peste 5.000 de produse noi în regiune. Pe pieţele în creştere, care includ Asia, Africa, America de Sud, Orientul Mijlociu, Rusia şi Comunitatea Statelor Independente avem la ora actuală aproximativ 600 de produse în curs de aprobare. Per ansamblu, în 2017, Teva planifică să lanseze 1.500 de medicamente generice, la nivel global.

Produsele Teva au generat economii de aproximativ 215 miliarde de dolari în ultimii zece ani pentru sistemul de sănătate din SUA..

"În acest moment Teva dispune de unele dintre cele mai bune active şi capabilităţi, precum şi de unii dintre cei mai buni oameni din industrie. Avem responsabilitatea de a transforma aceste puncte forte în rezultate semnificative pentru pacienţii, clienţii şi comunităţile deservite de noi, precum şi pentru acţionarii noştri”, a declarat Siggi Olafsson, Preşedinte şi CEO pentruGlobal Generic Medicines la Teva. „Suntem bucuroşi să le urăm bun venit noilor noştri colegi talentaţi din cadrul Actavis Generics, printre care se numără mulţi oameni de ştiinţă de primă clasă şi lideri în afaceri", a mai spus Olafsson.

Teva dispune acum de prezenţă comercială în peste 80 de pieţe, incluzând poziţii în top trei companii în peste 40 de pieţe cheie la nivel global.

Echipa extinsă de management este compusă din lideri proveniţi atât din Teva, cat şi din Actavis.

"Capacitatea noastră de a încheia o tranzacţie de asemenea amploare şi de a fi operaţionali din Ziua 1  este rezultatul dedicării echipelor de integrare din ambele companii. Deoarece continuitatea în afaceri a reprezentat un obiectiv primar de-a lungul întregului proces de integrare, liderii şi colegii noştri se află acum în postura de a  valorifca rapid fundaţia financiară solidă, disciplina operaţională şi producţia diversificată din cadrul companiei Teva, pentru a continua îmbunătăţirea performanţelor noastre.", a spus Richard Daniell, Teva Chief Integration Officer.

Urmărește Business Magazin

ALEPH STORY: BEST OF. România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană şi pe locul 128 în lume la educaţie financiară

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.