Teodorovici, după ce Legea Pensiilor a fost respinsă: Sunt bani pentru pensii şi pentru recalculare

Postat la 19 iunie 2019 63 afişări

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, că pensiile nu sunt în pericol, iar recalcularea acestora se va desfăşura în continuare, chiar dacă Legea Pensiilor a fost respinsă miercuri în Senat. Teodorovici mai spune că Legea va fi aprobată la Camera Deputaţilor.

Teodorovici, după ce Legea Pensiilor a fost respinsă: Sunt bani pentru pensii şi pentru recalculare

„Recalcularea pensiilor se derulează în continuare fără nicio sincopă şi să nu uităm că există şi o a doua cameră, care este decizională, Camera Deputaţilor, acolo se va regla acest lucru, astfel încât Legea să fie aprobată de Parlament”, a declarat, miercuri, Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor.

Ministrul mai precizează că pensiile nu sunt în pericol, iar punctul de pensii se va majora de la 1 septembrie, aşa cum era programat.

„Pensionarii trebuie să înţeleagă foarte clar că bani pentru pensii există, că bani pentru creşterea punctrului de pensie de la 1 septemebrie există, recalcularea se face în continuare, chiar dacă la Senat votul a respins această lege (...) Au fost multe exemple de legi respinse într-o cameră şi aprobată în cealaltă cameră”, mai spune Teodorovici.

Legea privind sistemul public de pensii, reexaminată ca urmare a deciziei de neconstituţionalitate a CCR, a fost respinsă, miercuri, în Senat, ca urmare a neîntrunirii numărului necesar de voturi. Senatorii au votat 67 "pentru" iar 22 s-au abţinut.

Legea privind sistemul public de pensii nu a întrunit, miercuri în plenul Senatului, numărul necesar de voturi pentru a trece. Legea a fost reexaminată ca urmare a deciziei de neconstituţionalitate a CCR.

Astfel, 67 de senatori au votat "pentru", 22 s-au abţinut, numărul necesar pentru trecerea legii în Senat, fiind de 68.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pensii,
recalculare,
respingere,
legea pensiilor

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.