Tensiuni diplomatice: Un al doilea cetăţean canadian a fost reţinut în China

Postat la 13 decembrie 2018 224 afişări

Ministerul de Externe din Canada încearcă să intre în contact cu omul de afaceri canadian Michael Spavor, care este investigat şi probabil reţinut în China în urma suspiciunii că a pus în pericol securitatea naţională a Chinei, relatează Reuters şi BBC.

Tensiuni diplomatice: Un al doilea cetăţean canadian a fost reţinut în China

Michael Spavor este al doilea cetăţean canadian reţinut în China în ultima perioadă, în contextul tensiunilor diplomatice dintre cele două ţări.

Autorităţile din oraşul Dandong, situat în nord-estul Chinei, la graniţa cu Coreea de Nord, au început să îl investigheze pe Spavor în data de 10 decembrie, conform informaţiilor apărute în presa chineză.

 

Spavor, care era stabilit în oraşul Dandong, a contactat săptămâna aceasta oficialii canadieni pentru a-i informa de ancheta deschisă împotriva sa.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
retinere,
cetatean,
tensiuni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.