Teleorman: Sute de gospodării au fost inundate. Zeci de persoane, evacuate

Autor: Departamentul Corespondenţi Postat la 10 decembrie 2014 58 afişări

Sute de gospodării din judeţul Teleorman au fost inundate, în ultimele ore, în urma ploilor torenţiale, care au dus la revărsarea mai multor râuri, în localitatea Obârtu 36 de persoane fiind evacuate preventiv din calea apelor şi duse la o grădiniţă şi o şcoală.

În ultimele ore sute de gospodării au fost inundate în zeci de localităţi din judeţul Teleorman, iar autorităţile au decis evacuarea preventivă a 36 de persoane.

Conform datelor furnizate, miercuri dimineaţă, de Comitetul Judeţean pentru situaţii de Urgenţă Teleorman, în comuna Tătărăştii de Jos, 36 de localnici din satul Obârtu au fost evacuaţi preventiv din calea apelor. Oamenii au fost cazaţi la grădiniţa din localitatea Slăteşti şi la şcoala generală din localitatea Slăveşti. De asemenea, în aceeaşi localitate 18 animale au fost evacuate din cauza inundaţiilor.

Alte două persoane au fost evacuate în comuna Plosca, unde precipitaţiile şi scurgerile de pe versanţi au inundat 41 de curţi.

Miercuri dimineaţă, zeci de pompieri intervin cu motopompe în şase comune, pentru evacuarea apei din gospodăriile inundate. Astfel, echipajele ISU acţionează în localităţile Trivalea Moşteni, Peretu, Scurtu Mare, Poroschia, Plosca şi Dobroteşti.

La ora transmiterii acestei ştiri, operaţiunile de evacuare a apei sunt în desfăşurare şi nu se ştie numărul exact al gospodăriilor afectate de inundaţii în cele şase localităţi.

În ultimele ore, şi alte oraşe şi comune din judeţul Teleorman au fost afectate de inundaţii. Astfel, aproximativ 600 de gospodării, anexe gospodăreşti, dar şi locuinţe au fost inundate în localităţile Siliştea Gumeşti, Orbeasca, Drăcşenei, Dideşti, Tătărăştii de Jos, Trivalea Moşteni,Sfinţeşti Purani, Beuca, Frumoasa, Călineşti, Plosca, Peretu, Poroschia,Smârdioasa, Dobroteşti, Drăgăneşti Vlaşca, Frăsinet,

Scurtu Mare, Frumoasa şi Măldăeni. Inundaţii s-au produs şi în municipiul Alexandria, dar şi în oraşele Roşiorii de Vede şi Videle.

Printre cele mai afectate localităţi se numără comuna Măldăeni, unde au fost inundate 40 de anexe gospodăreşti, 90 de curţi şi şase kilometri de drumuri comunale. În comuna Peretu, ploile torenţiale şi scurgerile de pe versanţii dealurilor din apropiere au inundat 45 de curţi, cinci poduri, 60 de podeţe şi aproximativ 400 de metri de drum comunal. În comuna Sfinţeşti, apele revărsate ale râului Tinoasa au dus la inundarea a 18 anexe gospodăreşti şi 18 curţi, iar în comuna Purani au fost inundate 15 curţi şi două anexe gospodăreşti. De asemenea, în localitatea Beuca, revărsarea râului Burdea şiscurgerile de pe versanţii dealurilor au inundat 78 de gospodării, 44 de anexegospodăreşti, DJ 612B pe o lungime de aproximativ 100 de metri şi aproximativ1,2 kilometri de străzi comunale.

În comuna Orbeasca, cu satele aparţinătoare Orbeasca de Sus, Orbeasca de Jos şiLăceni, din cauza precipitaţiilor abundente şi scurgerilor de pe versanţiau fost afectate cinci locuinţe, un pod, nouă

podeţe, cinci anexe gospodăreştişi mai multe drumuri comunale.

Miercuri, pentru a şasea zi consecutiv, pompierii au reluat căutările în zona comunei Poieni, unde o fetiţă de trei ani şi cinci luni a fost luată de ape, vineri, după ce căruţa în care se afla împreună cu familia sa a fost răsturnată de o viitură venită pe râul Dâmbovnic, iar părinţii au reuşit să salveze doi din cei trei copii aflaţi cu ei în căruţă.

În judeţul Teleorman, pe râul Teleorman este valabilă o avertizare cod roşu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TELEORMAN,
INUNDATII,
/actualitate/teleorman-sute-de-gospodarii-au-fost-inundate-zeci-de-persoane-evacuate-13712716
13712716
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.