Telefonul mobil începe să fie tot mai mult poarta de acces a consumatorilor spre informaţii şi divertisment

Autor: Adrian Seceleanu Postat la 15 aprilie 2013 31 afişări

Acum 10 ani lucrurile erau destul de clare: în general de pe telefonul mobil iniţiam şi primeam apeluri şi trimiteam SMS-uri, filmele le priveam la televizor - ori de pe un DVD, ori de pe cablu -, intram pe internet sau ne jucam pe computerul personal sau dintr-un internet-cafe. Dar acum?

Telefonul mobil începe să fie tot mai mult poarta de acces a consumatorilor spre informaţii şi divertisment

Telefonul nu mai e doar telefon. Între telefon şi computer a mai apărut încă o barieră: tableta. Televizorul nu se mai conectea­ză doar la cablu, ci şi la net, iar conţinutul poate veni de la companii care n-au nicio legătură cu furnizorii din telecom. Durata de viaţă a bateriei pentru telefonul mobil continuă să fie o problemă, mai ales că acum de pe gadget putem vedea filme sau TV live, putem să ne jucăm, să citim ştiri şi, să nu uităm să vorbim sau să trimitem un mesaj, dar nu neapărat prin SMS.

Lucrurile s-au schimbat enorm, iar telefonul mobil este tot mai mult o poartă de acces spre informaţii şi divertisment, spun şi reprezentanţii Google, o companie americană fondată în urmă cu 15 ani, care acum domină (şi) piaţa locală de căutare pe internet. Conform datelor Statcounter.com, 97% din căutările pe net din România de pe computere sunt realizate via Google, iar căutările realizate prin motorul de căutare de pe smartphone-uri ajung la 99%. Gestionând zilnic zeci de milioane de căutări de la utilizatorii din România, Google a observat cum cău­tările de pe smartphone-uri au urmat o tendinţă de creştere accelerată, spune Doina Costache, industry manager la subsidiara locală a companiei americane.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ZF Mobilio 2013,
SMS,
telefoane,
tablete
/actualitate/telefonul-mobil-incepe-sa-fie-tot-mai-mult-poarta-de-acces-a-consumatorilor-spre-informatii-si-divertisment-10746890
10746890
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.