Telefonul mobil deformează coloana. Un kinetoterapeut explică exerciţiul care corectează cocoşarea

Postat la 13 iulie 2020 230 afişări

Telefonul mobil deformează coloana. Un kinetoterapeut explică exerciţiul care corectează cocoşarea

Folosirea telefonului mobil poate deforma coloana, în cazul în care aparatul este ţinut într-o poziţie incorectă. Un kinetoterapeut explică exerciţiul care corectează cocoşarea.

Când oamenii folosesc telefonul mobil zilnic, nu sunt atenţi la postura corpului. Ei au tendinţa să stea cocoşaţi, ceea ce deformează coloana. Afecţiune se numeşte cifoză.

Cei mai afectaţi sunt adolescenţii şi adulţii, până în 25 de ani

Alexandru Lefter este kinetoterapeut în Iaşi de 13 ani şi spune că 50% din cazurile noi de cifoză de la el din cabinet sunt cauzate de poziţia incorectă a corpului atunci când pacienţii folosesc telefonul. Cel mai tânăr pacient care i-a călcat pragul are 8 ani. Adolescenţii sunt însă cei mai afectaţi şi adulţii care au până în 25 de ani.

„În momentul în care folosim telefonul într-o poziţie incorectă, zona cervicală, această parte. Dacă se mută spre înainte, poate produce în cel mai bun caz, cifoză sau cocoşarea. În cele mai grave situaţii, aceste discuri intervertebrale, pot ajunge să fie hernie de disc”, spune Alexandru Lefter, kinetoterapeut.

Telefonul trebuie să fie la nivelul ochilor, astfel încât coloana să rămână tot timpul dreaptă.

Pentru corectarea cifozei există un exerciţiu: ridicarea braţelor la nivelul pieptului, cu coatele la 90 de grade, iar umerii trebuie duşi la 90 de grade şi înapoi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
exercitiu,
telefon mobil,
folosire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.