Tarile cu cel mai mare potential agricol si cat costa un hectar de pamant in fiecare - GALERIE FOTO

Autor: Roxana Cristea Postat la 20 aprilie 2011 995 afişări

Romania, Rusia, SUA, Zambia si Ucraina sunt doar cateva dintre tarile lumii care au un potential ridicat in ce priveste dezvoltarea agricola. Preturile unui hectar de teren aici pot ajunge la cateva zeci de mii de dolari.

Cresterile de preturi la terenurile agricole au crescut datorita cererii in crestere a investitorilor care vor sa-si diversifice portofoliile dar si pentru ca tot mai multe tari vor sa creasca suplimentele de alimente, scrie Business Insider.com. Spre exemplu, preturile terenurilor pentru agricultura din Marea Britanie au crescut cu 13% anul trecut.

Cei care vor sa cumpere terenuri agricole in Rusia vor intampina diverse probleme economice si politice. Anul trecut secete severe, caldura extrema si focuri puternice au afectat peste 10 milioane de hectare de teren, mai exact 32% din suprafata cultivata a tarii.

Cu doar 30% din cele 9,7 milioane de hectare de teren agricol in uz, in Romania exista loc destul pentru achizitii. Tara are o legislatie flexibila in ceea ce priveste proprietarii de terenuri. Investitorii ar trebui sa se uite dupa terenuri consolidate, deoarece dezavantajul de aici este ca marea parte a terenului este impartit in parcele de dimensiuni mai mici.

90% din laptele produs in Noua Zeelanda este exportat. Preturile terenurilor de aici sunt scumpe, un hectar depaseste 20.000 de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tari,
agricultura,
Romania,
Rusia,
SUA,
Zambia
/actualitate/tarile-cu-cel-mai-mare-potential-agricol-si-cat-costa-un-hectar-de-pamant-in-fiecare-galerie-foto-8175850
8175850
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.