Târgul Naţional Imobiliar: Locuinţe cu preţuri între 19.500 de euro şi 240.140 de euro

Autor: Andrei Mazurchievici Postat la 15 mai 2015 326 afişări

Cea mai ieftină garsonieră scoasă la vânzare la Târgul Naţional Imobiliar, care se va desfăşura până duminică, la Palatul Parlamentului, costă 19.500 de euro TVA inclus, în Berceni, iar cea mai scumpă locuinţă este 240.140 de euro plus TVA, pentru un apartament cu trei camere lângă Foişorul de Foc.

Garsoniera, care face parte din ansamblul Kristal Residence, situat în zona staţiei de metrou Dimitrie Leonida din cartierul Berceni, are o suprafaţă utilă de 25 de metri pătraţi.

Cel mai scump apartament scos la vânzare are o suprafaţă utilă de 120 de metri pătraţi şi o terasă de 150 de metri pătraţi.

La cea de-a 21-a ediţie a TNI participă 118 de companii, acestea având în portofoliu 24.000 de locuinţe noi şi vechi, dar şi spaţii comerciale, terenuri din Bucureşti, Ilfov, de pe litoral sau Valea Prahovei.

Cel mai scump complex turistic scos la vânzare costă 4,2 milioane de euro şi se află în zona Trei Brazi din Predeal. Proprietatea dispune de o clădire de 3.064 de metri pătraţi şi un teren de 1.795 de metri pătraţi.

La expoziţie sunt prezenţi şi dezvoltatori de proiecte imobiliare ecologice, dar şi reprezentanţii Consiliului Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC), care vor oferi consultaţii despre cum se poate construi o "casă verde".

În prezent, în România există peste 4.000 de case certificate ca fiind verzi, iar 25 de dezvoltatori de proiecte rezidenţiale sunt în proces de certificare.

"Aşteptările noastre sunt ca cel puţin 10.000 de locuinţe să urmărească criteriile ambiţioase care stau la baza definirii unei «Case Verzi». Economiile de energie şi reducerea costurilor de reparaţie, precum şi de sănătate, pot fi echivalente cu trei plăţi lunare pe an în cazul accesării unui credit ipotecar, atunci când comparăm o «Casă Verde» versus una non-Verde. De asemenea, aceste economii încep de la prima rată lunară întrucât cumpărătorii de locuinţe pot accesa acum credite cu o dobândă mai mică, oferite pentru a sprijini construirea sau renovarea de «Case Verzi»", a declarat directorul general al RoGBC, Steven Borncamp.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TÂRG IMOBILIAR,
OFERTĂ,
/actualitate/targul-national-imobiliar-locuinte-cu-preturi-intre-19-500-de-euro-si-240-140-de-euro-14271761
14271761
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.