"Ţărăncuţă cu fuior", de Nicolae Grigorescu, adjudecat cu 85.000 de euro, la licitaţia Artmark

Autor: Diana Pârvulescu Postat la 24 aprilie 2015 91 afişări

Tabloul "Ţărăncuţă cu fuior", de Nicolae Grigorescu, a fost adjudecat cu 85.000 de euro, în timp de "Cap de copil", de Nicolae Tonitza, a fost vândut cu suma de 58.000 de euro, la Licitaţia de Primăvară a casei Artmark.

Astfel, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, Licitaţia de Primăvara a adus cel mai important rezultat de la începutul anului pe piaţa românească de artă, prin vânzarea tabloului "Ţărăncuţă cu fuior".

Alte rezultate frumoase ale Licitaţiei de Primăvară 2015 au fost obţinute de Theodor Pallady, cu "Nud în fotoliu roşu", adjudecat cu 17.000 de euro, "Costum cu motive pastorale", de Georgeta Năpăruş, adjudecat cu 11.000 euro, "Deal", de Horia Bernea, vândut pentru suma de 10.000 de euro, şi "Piaţă din Tulcea", de Nicolae Dărăscu, adjudecat cu 10.000 de euro.

Încasările totale ale licitaţiei, care a avut loc miercuri seară, au fost de peste 400.000 euro, cu o rată de adjudecare de aproape 80% şi cu peste 100 de palete participante distincte.

Noua expoziţie, care va putea fi vizitată începând de pe 5 mai, va fi compusă dintr-o inedită selecţie, de la piese de mobilier şi artă decorativă de autor la o mulţime de bijuterii clasice şi moderne, pictură şi grafică românească şi europeană. Expoziţia depăşeşte porţile Palatului Cesianu-Racoviţă şi invadează curtea acestuia cu sculptură şi mobilier de grădină, ce vor intensifica eleganţa arhitecturii de sfârşit de secol al XIX-lea a clădirii.

Licitaţiile lunii mai vor fi împărţite în două seri, la Athénée Palace Hilton. Astfel, pe 26 mai vor avea loc Licitaţia "3 avangardişti români din colecţii europene: Magdalena Rădulescu, Hans Mattis Teustch şi Alexandru Ţipoia" şi Licitaţia de Bijuterii şi Design, iar, pe 28 mai, Licitaţia de Sculptură şi Mobilier de Grădină, "Licitaţia "Ciucurencu şi Discipolii", Licitaţia "2 Maeştri ai Valorilor Româneşti: Ludovic Bassarab şi Honoriu Creţulescu" şi Licitaţia de Grafică şi Hărţi, inclusiv o colecţie de gravuri ale lui Theodor Aman.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ARTMARK,
NICOLAE GRIGORESCU,
LICITAŢIE
/actualitate/tarancuta-cu-fuior-de-nicolae-grigorescu-adjudecat-cu-85-000-de-euro-la-licitatia-artmark-14150061
14150061
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.