Ţara unde se va interzice vânzarea de ţigări. "Până în 2035 vrem o societate în care nu se fumează"

Postat la 19 martie 2016 29226 afişări

Ţara unde se va interzice vânzarea de ţigări. "Până în 2035 vrem o societate în care nu se fumează"

Cea mai mare oganizatie medicală din Norvegia vrea să interzică vânzarea de tigari adulţilor în această ţară, relatează The Indepedent.

Asociaţia Medicală din Norvegia presează guvernul acestei ţări pentru a susţine propunerea de interzicere a vânzării ţigărilor cetaţenilor născuţi după anul 2000. Scopul declarat al organizaţiei este ca până în 2035 Norvegia să fie o societate în care nu se fumează.

Marit Hermansen, preşedintele asociaţiei, a declarat pentru ziarul norvegian Aftenposten că accesul la ţigări nu este un drept uman fundamental.

 

"Vrem să eliminăm treptat fumatul până în 2035. Ne dorim o generaţie fără tutun. Nu vrem să interzicem fumatul, dar vrem ca tinerii să nu se apuce de fumat", a declarat el.

 

În 2013, 32% dintre norvegieni erau fumători, în scădere faţă de 36% în 2008. Iar în rândul adolescenţilor 7% fumează zilnic, potrivit The Nordic Page.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/tara-unde-se-va-interzice-vanzarea-de-tigari-pana-in-2035-vrem-o-societate-in-care-nu-se-fumeaza-14956378
14956378
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.