Ţara din Europa care riscă să rămână fără populaţie. „Mai bine sclav afară pe 2.000 de euro decât acasă pe 300”

Postat la 05 ianuarie 2022 1993 afişări

Ţara din Europa care riscă să rămână fără populaţie. „Mai bine sclav afară pe 2.000 de euro decât acasă pe 300”

Macedonia de Nord stă pe o adevărată bombă demografică cu ceas. Ţara a pierdut 10% din populaţie în ultimii 20 de ani. Aproximativ 600.000 de cetăţeni macedoneni locuiesc acum în străinătate, potrivit datelor Băncii Mondiale şi ale guvernului.

Iar mulţi nu văd un viitor prea bun pentru Macedonia de Nord, care are o populaţie îmbătrânită, o natalitate în scădere, iar tot mai mulţi cetăţeni aleg calea străinătăţii. Tinerii pleacă în masă afară, sperând să găsească o viaţă mai bună în străinătate, potrivit France24, care citează AFP.

Situaţia economică şi lipsa investiţiilor au fost principalii factori care au dus la migraţia populaţiei. Macedonia de Nord mai are doar 1,8 milioane de oameni, după 30 de ani de independenţă, scrie stirileprotv.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
europa,
populatie,
risc

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.