TANCUL-DRONĂ, arma care ar putea conduce Statele Unite în luptă - FOTO

Autor: Bogdan Stanescu Postat la 19 mai 2015 288 afişări

"Tancul-dronă" este noua invenţie militară a Statelor Unite. Conducătorii armatei americane susţin că aceasta ar putea, în viitor, să conducă Statele Unite în luptă.

Tancul de ultimă generaţie, cunoscut ca "Ripsaw" (n.r.- Ferăstrăul), nu are nevoie de o persoană care să-l conducă, informează dailymail.co.uk.

"Tancul-dronă" este controlatde la distanţă,se poatereîncărcaşichiar îşischimbă armeleprinsimpla apăsare a unuibuton.

Vehicululfără pilot,deşi încăîndezvoltare,a fost testatşi este capabilsă conducăpânăla1 kmdiverse tipurideformaţiuni,a declarat BobTesta, de la Centrul de Cercetare, Dezvoltare şi Inginerie a armelor controlate dela distanţă.

"Am tăiat cablul de cupru şi l-am făcut fără fir, astfel încât vehiculul şi arma pot fi conduse de la distanţă", a explicat Testa. În timpul testelor, Ripsaw a fost urmat de un transportor blindat M113 Carrier.

M113a fost condusde un soldat, în timp ce un alt soldat, aflat în transportator, controla tancul-dronă şi arma sa wireless, a dezvăluit Testa.

Testa nu a inventat un alt vehicul, el şi echipa sa alegândunuldejaprodus deHowe&HoweTechnologies,care aveacapacităţide conducerede la distanţă.

Însă Testa şi echipa lui au transformat vehiculul într-unul care să fie folosit de armata americană.

În 2009,revista"Popular Science" a declarat Ripsawinvenţiaanului,tehnologia respectivă existândde ceva timp.

 

 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TANCUL DRONĂ,
ARMĂ,
STATELE UNITE
/actualitate/tancul-drona-arma-care-ar-putea-conduce-statele-unite-in-lupta-foto-14292597
14292597
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.