Tânărul de 31 de ani care vrea să vândă de 20 de milioane de euro anul acesta

Autor: Ioana Matei Postat la 23 ianuarie 2014 3134 afişări

EvoMAG ţinteşte anul acesta o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de euro, în creştere cu cel puţin 30% faţă de vânzările înregistrate în 2013.

Tânărul de 31 de ani care vrea să vândă de 20 de milioane de euro anul acesta

Avansul evoMAG va fi superior evoluţiei pieţei de retail online IT&C, care va marca anul acesta o majorare de cel mult 15 – 20%, potrivit reprezentanţilor companiei.

“Am atins la finele anului trecut o cifră de afaceri de 15,5 milioane de euro, în creştere cu 35% faţă de  nivelul vânzărilor din 2012. Ne-am depăşit astfel ţinta propusă şi suntem încrezători că vom reuşi acest lucru şi în 2014. Începutul de an este unul promiţător. Ne aşteptăm la un an foarte bun pentru comerţul online pentru că este, în continuare, un domeniu favorabil, iar clienţii conştientizează tot mai mult beneficiile de a face cumpărături online”, spune Mihai Pătraşcu, CEO evoMAG.ro.

2014 este un an al investiţiilor pentru evoMAG. Astfel, estimarea pentru anul acesta se ridică la nivelul a 500.000 de euro. Investiţii importante se vor face şi în oamenii care alcătuiesc echipa evoMAG şi care vor beneficia pe parcursul acestui an de mai multe training-uri.

“Vom pune accent pe acapararea de cotă de piaţă, pe creşterea încrederii clienţilor noştri în produsele şi serviciile evoMAG. Pe plan secund trece dorinţa de a face profit. Cu toate acestea, am fost întotdeauna o companie profitabilă. Aproape tot câştigul evoMAG a fost investit în dezvoltarea companiei şi în achiziţia altor business-uri. Iar această strategie o vom aplica şi în 2014. Referitor la achiziţii, urmărim, spre exemplu, magazinele online care au cel puţin 3 ani de activitate şi care au o bază de clienţi stabilă. De asemenea, ar fi de preferat sa aibă o cifră de afaceri de minimum 500.000 de euro pe an. Nu contează în ce domeniu activează”, a precizat Mihai Pătraşcu.

Planurile evoMAG pentru 2014 presupun şi deschiderea mai multor puncte de prezenţă, vizate fiind oreşele mari din ţară. Primul astfel de magazin este programat să fie inaugurat până la jumătatea anului.

O altă direcţie pe care o va urma evoMAG în 2014 este diversificarea portofoliului de produse. “Ţintim intrarea pe mai multe nişe chiar. În prim plan avem bunurile de larg consum, segmentul auto şi cel al electrocasnicelor mari. Scopul nostru va fi să servim clientul de cât mai multe ori pe an, sa-l facem să revină la evoMAG cu plăcere, de mai multe ori. De aceea vom face ajustări şi în ceea ce priveşte serviciile oferite”, precizează Mihai Pătraşcu.

Cât priveşte echipa evoMAG, numărul angajaţilor va creşte anul acesta cu aproximativ 20% vizate fiind, în principal, departamentele care interacţionează direct cu clienţii.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/tanarul-de-31-de-ani-care-vrea-sa-vanda-de-20-de-milioane-de-euro-anul-acesta-11954230
11954230
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.