Tabara: Nu ne confruntam cu o criza alimentara, ci cu una a puterii de cumparare

Postat la 12 mai 2011 13 afişări

Romania trece printr-o criza a puterii de cumparare, nu prin una alimentara, pentru ca alimentele nu lipsesc de pe piata ca inainte de 1989, a declarat joi ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.

"Nu suntem in situatia de dinainte de 1989, ci suntem chiar la un surplus. Eu sper sa ne apropiem anii acestia de o balanta pozitiva, or in cazul in care ar fi o criza alimentara in tara nu poti intra intr-un sistem pozitiv", a spus Tabara, la finalul unui seminar. El a explicat ca preturile alimentelor nu pot fi stopate de catre stat. "Daca am o ferma, eu trebuie s-o ajut sa produca, nu sa-i dau in cap si sa-i spun cum trebuie sa vanda. Cresterea puterii de cumparare nu se face prin lovirea producatorului agricol din Romania", a afirmat ministrul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
agricultura,
tabara,
criza,
putere de cumparare
/actualitate/tabara-nu-ne-confruntam-cu-o-criza-alimentara-ci-cu-una-a-puterii-de-cumparare-8263552
8263552
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.