Sute de mii de persoane au manifestat în întreaga lume împotriva încălzirii globale

Autor: Anna Primac Postat la 22 septembrie 2014 34 afişări

Sute de mii de persoane au manifestat duminică în întreaga lume "pentru climă", denunţând încălzirea globală, relatează AFP.

Manifestaţiile au avut loc în contextul summitului ONU pe tema schimbărilor climatice, care urmează să se desfăşoare marţi, la New York.

Sute de mii de persoane s-au adunat la New York Londra, Berlin, Amsterdam, Paris, Stockholm, Roma, Madrid, New Delhi, Melbourne şi Rio de Janeiro, pentru a manifesta contra schimbărilor climatice.

Potrivit organizatorilor, au fost programate aproximativ 2.700 de evenimente în 158 de state.

Astfel, zeci de mii de persoane au manifestat pe străzile din Londra, printre manifestanţi fiind, de asemenea, victime ale inundaţiilor din iarna trecută şi actriţa britanică Emma Thompson, revenită recent dintr-o expediţie în Arctica.

La marşul din New York au participat, de asemenea, actorul Leonardo DiCaprio, numit recent mesager al păcii pentru ONU, secretarul general al ONU Ban Ki-moon, ministrul francez de Externe Laurent Fabius şi primarul oraşului New York Bill de Blasio.

"Trebuie să acţionăm în mod urgent, să nu mai aşteptăm, deoarece plătim cu propriile vieţi şi pierdem mulţi bani", a declarat Ban Ki-moon, în faţa mulţimii de la New York.

De asemenea, peste 5.000 de persoane au manifestat la Paris, într-o ambianţă familială.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MANIFESTAŢIE,
CLIMĂ,
/actualitate/sute-de-mii-de-persoane-au-manifestat-in-intreaga-lume-impotriva-incalzirii-globale-13317786
13317786
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.