Suspecţii în cazul Fenerbahce au fost eliberaţi sub control judiciar, cei doi susţin că sunt nevinovaţi

Autor: Leila Bolat Postat la 09 aprilie 2015 47 afişări

Cei doi suspecţi care au fost reţinuţi, marţi dimineaţă, în cazul atacului armat asupra autocarului echipei Fenerbahce au fost eliberaţi sub control judiciar, iar cei doi au declarat pentru presa din Turcia că sunt nevinovaţi.

Procurorii au contestat joi decizia tribunalului din Surmene de eliberare sub control judiciar a celor doi.

Potrivit haberts.com, cei doi suspecţi, prezentaţi presei cu iniţialele N.S. şi E.A., sunt Nihat Saka şi Erhan Altintaş. "Nu este o situaţie care să aibă legătură cu noi. Eu am făcut o deplasare la Rize, iar la întoarcere, ca orice cetăţean, m-am dus la locul incidentului şi m-am uitat. Am postat un mesaj pe Facebook: «Autocarului echipei Fenerbahce i s-a tăiat calea la Surmene». Din cauza acestui mesaj am fost reţinut. Nu a fost nimic altceva. Eu am cerut să mi se controleze telefoanele. Am postat doar acel mesaj. Nu sunt un suporter fanatic, dar iubesc echipa Trabzonspor. Nu urăsc echipa Fenerbahce. Pur şi simplu am postat ceva", a declarat Emre Altintaş.

Altintaş a precizat că el condamnă atacul de săptămâna trecută. "A fost un act de violenţă şi nu pot să susţin asta. Pentru că acolo a avut de suferit un şofer. Putea chiar să moară", a adăugat tânărul în vârstă de 27 de ani.

Nihat Saka a declarat că el a fost reţinut pentru că este vărul lui Altintaş şi pentru că acesta din urmă a folosit maşina sa. "Eu nu am nicio legătură cu ceea ce s-a întâmplat. Am aflat ce şi când s-a întâmplat de la poliţişti. În momentul producerii incidentului eu eram acasă", a explicat Saka.

Pe de altă parte, şoferul rănit în atacul de săptămâna trecută, Ufuk Kiran, a fost vizitat, joi, la spital, de un oficial de la Fenerbahce. Kiran a povestit ce s-a întâmplat sâmbătă: "Iniţial am crezut că s-a aruncat cu pietre în autocar. De aceea am mărit viteza, pentru a părăsi zona cât mai repede. Apoi am simţit o căldură. Când m-am uitat la mine, am văzut că aveam sânge peste tot. Văzând că sângerez abundent am încetinit şi am oprit autocarul. Am trecut în maşina echipajului de salvare şi am fost transportat la spital. Altceva nu îmi amintesc. Fac această meserie de 10-12 ani. Am suferit şi un accident rutier în trecut. Dar am păţit prima dată aşa ceva".

Autocarul echipei Fenerbahce a fost atacat cu focuri de armă, sâmbătă seară, în timpul deplasării formaţiei turce la Trabzon, după meciul disputat la Rize, cu Caykur Rizespor, în etapa a XXVI-a a campionatului Turciei, şoferul vehiculului fiind rănit la cap. Autocarul a fost lovit de gloanţe în partea frontală, în timp ce rula pe un viaduct, şoferul şi ofiţerul de securitate care însoţea echipa reuşind în ultimul moment să prevină producerea unui grav accident.

În urma acestui incident, campionatul Turciei a fost suspendat o săptămână. De asemenea, oficialii au decis ca partidele care erau programate în această săptămână în manşa secundă a sferturilor de finală ale Cupei Turciei (Sivasspor - Kayserispor, Fenerbahce - Mersin İdmanyurdu, Gençlerbirliği - Bursaspor, Manisaspor - Galatasaray) să fie amânate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FOTBAL,
FENERBAHCE,
/actualitate/suspectii-in-cazul-fenerbahce-au-fost-eliberati-sub-control-judiciar-cei-doi-sustin-ca-sunt-nevinovati-14115992
14115992
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.