SURPRIZE uriaşe: Ce salarii plătesc lanţurile de supermarketuri şi hipermarketuri. Lidl este campion, în timp ce Profi plăteşte la jumătate

Postat la 13 februarie 2019 243 afişări

Retailerii străini din comerţul alimentar au plătit un salariu mediu net de 2.188 de lei lunar, cu circa 10% sub media pe economie, în 2017 (ultimul an pentru care există date financiare publice).

SURPRIZE uriaşe: Ce salarii plătesc lanţurile de supermarketuri şi hipermarketuri. Lidl este campion, în timp ce Profi plăteşte la jumătate

Dintre cei zece jucători străini din industrie, şase se încadrează în această medie. Profi şi Cora plătesc cele mai mici salarii, de sub 2.000 de lei net lunar, pe când Lidl şi Metro sunt cei doi jucători care au salarii peste piaţă. Mai exact, Lidl plăteşte cu 50% peste piaţă. Reţelele străine de magazine plătesc salarii ce pornesc de la 1.650 de lei şi ajung la 3.200 de lei.

Calculele ZF privind salariul mediu net au fost realizate pornind de la cheltuielile cu personalul declarate de retaileri şi de la numărul mediu de salariaţi din 2017.

 

Calculele ZF nu ţin cont de poziţiile deţinute de angajaţii din retail, fiind un simplu exerciţiu jurnalistic.

 

Totuşi, o particularitate în comerţul local cu dominantă ali­mentară este faptul că cea mai mare parte a salariaţilor din aceste companii lucrează în magazine, majoritatea în poziţii de lucrător comercial sau casier.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
plati,
salarii,
lidl,
campion,
hipermarketuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.