SURPRIZA pregătită de PSD: Referendum pentru revizuirea Constituţiei, în ultima duminică a perioadei de 30 de zile

Postat la 24 februarie 2017 83 afişări

Referendumul pentru revizuirea Constituţiei ar urma să se desfăşoare în ultima duminică a perioadei de 30 de zile de la data adoptării propunerii, potrivit unui proiect semnat de mai mulţi senatori PSD, menit să asigure "proceduri clare aplicabile tuturor iniţiativelor de revizuire a Constituţiei".

SURPRIZA pregătită de PSD: Referendum pentru revizuirea Constituţiei, în ultima duminică a perioadei de 30 de zile

„Cetăţenii României sunt chemaţi să-şi exprime voinţa prin vot în cadrul referendumului naţional cu privire la revizuirea Constituţiei în ultima duminică a perioadei de 30 de zile prevăzută la articolul 151 alin. (3) din Constituţia României, calculată de la data publicării în Monitorul Oficial, Guvernul având obligaţia de a aduce la cunoştinţă publică, de îndată, prin mijloace de comunicare în masă, această dată”, potrivit proiectului de lege pentru modificare şi completarea articolului 6 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, semnat de mai mulţi senatori PSD şi înregistrat la Biroul Pemanent al Senatului.

Proiectul legii constituţionale, adoptat de către Camera Deputaţilor şi Senat, ar urma să fie publicat, în aceeaşi zi în Monitorul Oficial, potrivit iniţiativei legislative.

"Cheltuielile pentru organizarea şi desfăşorarea referendumului naţional privind revizuire a Constituţiei se suportă din bugetul de stat, conform prevederilor art. 61 lit. a) din Legea nr. 3/2000", se arată în documentul citat.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.