Ce conţin de fapt salatele de icre? O treime dintre produsele de pe piaţă sunt colorate cu extract de gândaci

Postat la 25 februarie 2017 93 afişări

Un studiu realizat de APC - Asociaţia Pro Consumatori a scos la iveală faptul că peste 80% dintre produsele de pe piaţă din categoria icrelor colorate conţin conservanţi, peste jumătate dintre aceastea au între 5 şi 7 aditivi alimentari şi cel puţin o treime conţin carmin, un colorant provenit din extract de gândaci.

Ce conţin de fapt salatele de icre? O treime dintre produsele de pe piaţă sunt colorate cu extract de gândaci

Studiul privind calitatea salatelor de icre face parte din Campania Naţională de Informare şi Educare: ”Să învăţăm să înţelegem eticheta!”. Prin această campanie, experţii Asociaţiei Pro Consumatori (APC) îşi propun să-i înveţe pe consumatori să înţeleagă eticheta produselor astfel încât aceştia să facă achiziţii în cunoştinţă de cauză. Totodată, Asociaţia Pro Consumatori (APC) îşi doreşte să tragă un semnal de alarmă în privinţa unor produse cu o încărcătură chimică mare şi care prezintă un risc ridicat asupra sănătăţii consumatorilor.

Asociaţia Pro Consumatori (APC) a achiziţionat, în prima decadă a lunii februarie anul curent, 51 de sortimente de salate de icre. Studiul a fost realizat de către o echipă de experţi ai APC, coordonaţi de către conf. univ. dr. Costel Stanciu. La realizarea acestui studiu s-au avut în vedere următoarele obiective:

În cadrul studiului, APC a descoperit că:

80% din produsele analizate conţin conservanţi.

69% din sortimentele analizate conţin acid citric.

52% din sortimentele analizate conţin agenţi de îngroşare.

52% din produsele analizate conţin între 5 şi 7 aditivi alimentari.

32% din sortimentele analizate conţin carmin.

La 49% dintre sortimentele analizate conţinutul de icre variază între 6% şi 11%.

55% dintre sortimentele analizate conţin icre tarama (amestec de icre de calitate inferioară de la diferite specii de peşti)

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.