Subiecte EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Proba de română, luni dimineaţă

Postat la 22 iunie 2015 945 afişări

Absolvenţii clasei a VIII-a susţin începând de astăzi examenul de Evaluare Naţională 2015. Subiectele de la limba şi literatura română, prima probă, vor fi publicate pe Mediafax.ro îmediat ce vor fi disponibile.

La probele de la Evaluarea Naţională sunt aşteptaţi să se prezinte aproximativ 180.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a.

 

Reguli privind susţinerea examenului de Evaluare Naţională 2015

 

Elevii nu pot intra în sălile de examen cu cărţi, caiete, dicţionare, ciorne, telefoane mobile, căşti audio, mijloace electronice de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet şi ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu orice alte materiale care ar putea ridica suspiciunea de fraudă.

 

Candidaţii vor lăsa ghiozdane, rucsacuri, sacoşe şi poşete în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia din unitatea de învăţământ.

 

De asemenea, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne sau notiţe care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor.

 

Încălcarea acestor reguli va fi considerată fraudă sau tentativă de fraudă, iar candidaţii vor fi eliminaţi de la proba respectivă, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

 

Candidaţii eliminaţi de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă vor primi nota 1 pe lucrarea scrisă respectivă.

 

Înainte de începerea probelor, asistenţii vor prezenta candidaţilor prevederile metodologice legate de organizarea şi desfăşurarea corectă a Evaluării Naţionale şi le vor solicita să predea toate materialele şi obiectele care, potrivit reglementărilor în vigoare, sunt interzise în sala de examen.

 

Calendar Evaluare Naţională 2015

 

22 iunie 2015 - Limba şi literatura română - probă scrisă

 

23 iunie 2015 - Limba şi literatura maternă - probă scrisă

 

24 iunie 2015 - Matematica - probă scrisă

 

26 iunie 2015 - Afişarea rezultatelor (până la ora 16)

 

26 iunie 2015 - Depunerea contestaţiilor (orele 16 - 20)

 

27 -29 iunie 2015 - Rezolvarea contestaţiilor

 

30 iunie 2015 - Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
evaluare nationala,
subiecte,
romana,
examen
/actualitate/subiecte-evaluare-nationala-2015-proba-de-romana-luni-dimineata-14483386
14483386
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.