SUA: Există bază juridică pentru extrădarea lui Edward Snowden din Rusia

Autor: Mihai Draghici Postat la 26 iunie 2013 37 afişări

Statele Unite au explicat, marţi, că există o "bază juridică clară" pentru extrădarea lui Edward Snowden, fostul consultant informatic al NSA dat în urmărire de Washington şi aflat în aeroportul din Moscova.

"Chiar dacă nu avem un acord de extrădare cu Rusia, există o bază juridică clară pentru extrădarea domnului Snowden", a afirmat, conform AFP, un purtător de cuvânt al Preşedinţiei SUA, Caitlin Hayden.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat marţi că Edward Snowden, fostul consultant NSA dat în urmărire de Statele Unite, se află în continuare în zona de tranzit a unui aeroport din Moscova.

Putin a explicat că între Rusia şi Statele Unite nu există niciun acord de extrădare, subliniind că ar fi bine pentru Snowden să aleagă cât mai repede destinaţia. Înainte de anunţul făcut de Putin, nu era clar unde se afla Edward Snowden, fostul consultant al NSA aflat la originea dezvăluirilor despre programele Statelor Unite de interceptare a comunicaţiilor. "Sosirea la Moscova a lui Edward Snowden a fost surprinzătoare în totalitate", a subliniat Vladimir Putin, respingând acuzaţiile Washingtonului. "Toate acuzaţiile la adresa Rusiei ţin de emoţia momentului şi sunt inadecvate", a insistat liderul rus. "Domnul Snowden este un om liber. Cu cât îşi va alege mai rapid destinaţia finală, cu atât va fi mai bine, pentru el şi pentru Rusia", a subliniat Putin, excluzând posibilitatea aplicării unor măsuri împotriva acestuia.

Toate stirile sunt pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
RUSIA,
SNOWDEN
/actualitate/sua-exista-baza-juridica-pentru-extradarea-lui-edward-snowden-din-rusia-11024388
11024388
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.