STUDIU: Valoarea tranzacţiilor din piaţa imobiliară a depăşit 4 mld. euro în ultimii cinci ani

Postat la 04 decembrie 2018 65 afişări

Piaţa imobiliară locală consemnează în ultimii cinci ani tranzacţii cu o valoare de peste 4 miliarde de euro, cei mai activi cumpărători fiind investitorii sud-africani, cu o cotă de piaţă de 28%, aceştia fiind urmaţi de investitorii greci (14%), francezi (10%) şi români (7%).

STUDIU: Valoarea tranzacţiilor din piaţa imobiliară a depăşit 4 mld. euro în ultimii cinci ani

Potrivit unei analize a firmei de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox, în intervalul analizat piaţa locală a atras investitori din peste 15 ţări de pe patru continente, atenţia cumpărătorilor fiind concentrată preponderent asupra proprietăţilor din Bucureşti, cu o cotă de 69% din capitalul plasat. Tranzacţii au fost realizate şi în Timişoara, Braşov, Cluj-Napoca, Sibiu, Iaşi, Craiova sau Piteşti, cota de piaţă a acestor oraşe variind între 2% şi 5%.

Cele mai preferate active au fost clădirile de birouri, cu o pondere de 39% în volumul tranzacţionat, urmat îndeaproape de retail, cu o cotă de 34%. Sectorul industrial a generat tranzacţii de circa 700 de milioane de euro, având o cotă de 18%, în timp ce valoarea tranzacţiilor cu hoteluri s-a situat la circa 250 de milioane de euro (6%).

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tranzactii,
valoare,
piata imobiliara,
studiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.