Studiu: Numărul miliardarilor a crescut cu aproape 40% faţă de acum cinci ani

Postat la 10 noiembrie 2019 56 afişări

Studiu: Numărul miliardarilor a crescut cu aproape 40% faţă de acum cinci ani

În 2018, patru din 10 femei milardare din lume şi-au construit afacerile în sectorul de consum şi în cel al comerţului cu amănuntul, cum este şi cazul Anastasiei Soare, o femei de afaceri româno-americană, care a fondat brand-ul de frumuseţe Anastasia Beverly Hills, relatează un studiu al UBS.

Potrivit companiei financiare eleveţiene, numărul miliardarilor continuă să crească la nivel mondial, în ciuda faptului că cei mai bogaţi oameni ai planetei au simţit din plin instabilităţile economice din ultimul an.

În prezent, există aproximativ 2.101 de miliardari la nivel mondial -, cu 589 de persoane (sau 38,9%) mai mulţi decât acum cinci ani, conform raportului UBS "Billionaire Insights" realizat anul acesta. Potrivit analizei, averea cumulată a acestora a crescut cu mai bine de o treime (34,5%), ajungând la 8.500 miliarde dolari.

Averea totală a miliardarilor a scăzut, în 2018, pentru prima dată în perioada menţionată, pe fondul creşterii dolarului, fricii pentru o economie mai scăzută şi volatilităţii pieţei financiare, a constatat compania elveţiană. Totuşi, avederea miliardarilor s-a apreciat cu 2.2, trilioane de dolari din 2013 până în prezent.

Miliardarii americani au fost singurii care nu au avut de suferit în 2018, averea lor crescând nesimnificativ cu 0,1%. La sfârşitul anului trecut, continentul american găzduia 749 de miliardari cu o avere cumulată de 3,6 trilioane de dolari.

Totuşi, regiunea Asia-Pacific a rămas cea care înregistrează cel mai mare număr de oameni înstăriţi din lume. Cu 754 de miliardari, a căror avere combinată a însumat 2,5 trilioane de dolari, regiunea reprezintă 36% din populaţia globală a miliardarilor. În acest sens, China deţine un procent de 43% în ceea ce priveşte miliardarii regiunii, India 14%, Hong Kong 9% şi Japonia doar 4%.

În Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, numărul miliardarilor a scăzut, anul trecut, la 598 de persoane, a căror avere combinată a însumat 2,4 trilioane de dolari.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miliardari,
crestere,
studiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.